Home » 2014 Frontlinie » St. Mihiel [FL-09]

St. Mihiel [FL-09]

Zondag 13 juli 2014.

Het is droog terwijl we de tenten inpakken. We zijn een kwartier onderweg als we een hert door de graanvelden zien hollen. Hij kruist onze weg en gaat daarna het bos in. We zagen de afgelopen dagen al meer konijnen, hazen en herten als we ’s morgens vroeg op de fiets zitten.

Voor vandaag wordt veel regen verwacht. Na een uurtje fietsen komt de voorspelling uit. Eerst regent het, daarna komt er een bui over ons heen.

In St. Mihiel nemen we rond 11 uur een ruime koffiepauze. Oudere dames spelen Lotto met een soort krasloten in combinatie met een scherm aan de muur. Veel mensen kennen elkaar hier. Er worden handen geschud en luchtzoenen uitgedeeld. Als de bui hier voorbij is stappen we weer op de fiets.

2014-07-13 004 (800x599)

 

2014-07-13 015 (800x576)

Aan de andere kant van de heuvel in Woinville ontmoeten we een stel op de fiets uit de buurt van Leuven. Zij fietsen van het oosten van de Pyreneeën terug naar huis in België. Zij volgen hierbij het boekje van ‘NL naar Barcelona’ andersom. Een paar jaar geleden fietste ik hier ook. In St. Mihiel zei ik al tegen Bert dat ik dacht dat ik in deze stad eerder was, al herkende ik geen gebouwen of straten. De Belgen moeten de heuvel nog over om naar St. Mihiel te gaan.

Langs een groot meer gaan we. Er zijn hier nog niet zo lang geleden om toeristen te trekken allerlei accommodaties aangelegd. Een café-bar is deels afgehuurd door een of ander gezelschap en onder een afdak zit een groep motorrijders met bikes met drie wielen. Wij kijken even rond maar voor ons is hier geen plek. No problem. De camping in Faulny is niet zo erg ver meer.

2014-07-13 020 (800x599)

 

2014-07-13 Bert W2 005

Terwijl onze was in de wasmachine op 40 graden draait, raast er ieder kwartier een TGV niet ver van de camping voorbij. Het restaurant van de camping is gesloten, maar omdat het slecht weer is en er nog een Nederlands gezin graag wil komen eten kunnen we toch hier eten. Ze hebben een lekker abdijbiertje, Abbaye de Premontrés.

Fietsen van Bonzée (f) naar Faulny(F), 75 km. Dag 9 van de fietstocht van Bert en ik van Vlissingen naar Bazel. Tot en met vandaag 813 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: