Home » 2014 Frontlinie » Dannemarie [FL-14]

Dannemarie [FL-14]

Vrijdag 18 juli 2014.

De camping die in alle rust tegen een heuvel aan ligt is alleen te bereiken via een drukke doorgaande weg. Het is rond half acht als we de camping vanmorgen verlaten. Na een paar kilometer zitten we al weer op een rustig goed berijdbaar grindpad aan de rand van boerenakkers.

2014-07-18 001 (800x599)

Bert heeft een stokbrood gekocht

2014-07-18 004 (800x600)

Kanaal van de Rhône naar de Rijn

2014-07-18 007 (800x574)

Daarna rijden we over een smalle weg langs het Canal Rhône au Rhin. In Dannemarie kunnen we een koffie scoren. Net als gisteren gaat daarna een deel van de route over fietspaden. Hier was vroeger een spoorlijn. De dorpjes liggen steeds een stukje van het fietspad af.

Als het fietspad afgelopen is zijn er ook geen of bijna geen dorpjes meer. Het is hier een erg rustig stukje Frankrijk in de Jura. We passeren in een bosgebied de grens van Zwitserland om een paar kilometer verder Frankrijk weer in te rijden. Het is broeierig warm.

2014-07-18 013 (800x575)

In het routeboekje staan twee campings aangegeven in de buurt van het Franse dorpje Winkel. Bij de ene moeten we een kilometer of vier vanaf onze route naar het zuiden, bij de andere een ongeveer even lang stuk naar het noorden. Hoe het met het klimmen zit weten we niet. We kiezen voor de noordelijk gelegen camping. Na een flinke afdaling en een stevige stijging komen we in het dorpje Bendorf. Er is een gemeentehuisje, een brandweergarage en een kerkje met in het centrum een oud bord dat naar de camping verwijst.

Er zijn hier eigenlijk alleen vaste staanplaatsen met een mogelijkheid voor passanten om een tentje op te zetten. Als we aankomen zijn we de enige passanten. Later komt er nog een stel uit Eindhoven dat met de auto met fietsen op de drager is gekomen. Ze gaan twee weken in Zwitserland fietsen en laten de auto hier die tijd staan. Van hen horen we dat er een bakkerswinkel is in het dorp. Daar gaan we morgen nog even een stokbrood kopen voor we verder naar ons eindpunt Bazel gaan fietsen.

Fietsen van Burnhaupt-le-Haut (F) naar Bendorf (F), 60 km. Dag 14 van onze fietstocht van Vlissingen naar Bazel. Tot en met vandaag 1.226 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: