Home » 2014 Fietsen en wandelen » Lourdesgrot

Lourdesgrot

Dinsdag 19 augustus 2014.

002 (900x675)

De Mariagrot, in Noordeinde een dorpje bij het dorp Zevenhoven, staat er keurig bij. Vorige week was het 15 augustus, Maria ter Hemelopneming. Grote boeketten bloemen versieren de grot. Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat de grot met stenen uit de Ardennen werd gemaakt. In 2013 hebben ze met cement een nieuwe steen met opschrift aan de grot toegevoegd. Er staat op dat deze steen door iemand is meegenomen vanuit Lourdes.

Om helemaal in stijl te blijven maken we ook nog een rondje door de Stiltetuin achter de kerk van Noordeinde. Het is inderdaad stil, rustig, Verder komen we niemand tegen. Bij verschillende bomen staan bordjes, waarop is aangegeven hoe de verschillende bomen heten. Het is nog goed te zien dat er een paar jaar geleden verschillende bomen door een storm zijn geveld.

011 (900x640)

 

019 (900x659)

Bij Nieuwveen wandelen we over een dijk met meerdere overstapjes. Er lopen schapen. Daarom ligt er ook flink wat schapenpoep. Aan de gevel van een boerderij is een beeld van Sint Nicolaas bevestigd. Het smalle weggetje van hier naar het winkelcentrumpje van dit dorp heet hier toepasselijk het Sint Nicolaaspad. Het terras van De Sfeerstal voorbij het dorp heeft een prijs ontvangen. Wij gaan hier niet zitten. In Nieuwveen namen we al een kop koffie bij de bakker.

In niet meer in gebruik zijnde kassen, groeit het onkruid welig, bomen groeien door het dak naar buiten. In Papenveer doen we de regenkleding aan. Het was de hele morgen nog droog, maar nu gaat het toch regenen, zoals voorspeld door de weermannen en –vrouwen.

024 (900x648)

Een smal pad loopt langs de zuidkant van de Langeraarseplassen. Een pad langs de Leidsche Vaart voert ons naar Rijnsaterswoude. Tijdens een stortbui schuilen we onder een tunneltje dat onder de N207 doorloopt.

Het laatste stuk van onze wandeling is het droog. We lopen langs het Braassemermeer Voor Woubrugge komen we langs verschillende scheepswerven en andere bedrijven die geld verdienen aan de luxe scheepsvaart.

Wandelen van Zevenhoven naar Woubrugge met zus Margo en zwager Leo, 19 km. Dit traject is een onderdeel van het Marskramerpad.


1 reactie

  1. a en g schreef:

    Mooie rustige omgeving.
    We zitten nu rustig voor de grot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: