Jong Vee

Donderdag 14 augustus 2014.

Op het terras aan het water bij de bakker in Woubrugge zitten twee dames aan een kop thee met een broodje. Wij willen ook wel met een bakkie koffie in de zon met uitzicht op de Wouwetering. Laat nu juist vandaag het koffiezetapparaat van de broodwinkel het begeven. De bakkersvrouw wil nog wel bij één van haar buren proberen een Senseo te lenen, maar dat kan even duren. We danken voor haar aanbod en gaan verder op pad. We begonnen onze wandeling net.

043 (900x674)

 

051 (900x675)

Nog niet zo lang geleden is de dijk langs de Wijde Aa verhoogd en verbreed. Als je het niet wist valt het niet op. Er varen wat bootjes op deze zijarm van de Braassemermeer. Op het pad op de dijk worden op dit tijdstip aardig wat honden uitgelaten. Verderop lopen we langs de Kromme Does, op een smal paadje over de dijk tussen de weilanden het water. Er staan jonge koeien en stiertjes, die alleen na wat aandringen bereid zijn op te staan, om ons door te laten.

057 (900x674)

 

058 (900x672)

Om half elf zijn we de eerste gasten bij het café-restaurant in Hoogmade. De kok zit aan zijn eerste kopje koffie van vandaag. Het is hier nog steeds lekker zonnig. Wat wil een mens nog meer? Wandelen. Halverwege Hoogmade en Leiderdorp lopen we over een smal fietspad, de Ruige Kade. Volgens het boekje is hier een wandelpad dwars over het land. Daar waar dit graspad zou moeten beginnen staat een bordje met het opschrift: ‘Verboden toegang, privéterrein. Dit boerenlandpad is opgeheven.’ Dat lijkt ons duidelijke taal.

We wandelen langs de Rijn door het oude centrum van Leiderdorp en verderop een stuk door Leiden. In de binnenstad is het druk. Het is introductieweek voor de nieuwe lichting Leidse studenten.

Weer een prachtige wandeldag met vooral zon. Wandelen van Woubrugge naar Leiden met zus Margo en zwager Leo, 19 km. Het is een etappe van het Marskramerpad. 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: