Home » 2014 Fietsen en wandelen » Pad in de Noordsche Buurterpolder

Pad in de Noordsche Buurterpolder

Donderdag 29 augustus 2014.

Voor de zijweg naar het grote Van der Valkrestaurant tussen de spoorbaan en de snelweg bij Breukelen staat een contrasterende Hollandse Molen. Wij beginnen net onze wandeling en komen aan de andere kant van de A2 al vlug op het graspad langs een kanaal met de naam Heicop. Bij Joostendam is in 2012 een zelfbedieningsfietsvoetpont in gebruik genomen. Toen ik hier een paar geleden wandelde, ging ik bij de Portengense Brug al aan de andere kant lopen. Het voetveer was er op dat moment nog niet.

003 (900x675)

Joostendam

007 (900x675)

We komen langs een niet al te groot plezierjacht, dat aan de andere kant van het water stil ligt. Ze hebben daar de was buiten te drogen hangen. Dan kan heel goed want het is vandaag mooi weer; een jas of trui hebben we niet nodig. Een stukje voor een gebouw met sluis ligt een motorbootje aan de kant. Een jongeman staat in het gras ervoor te wachten, waarschijnlijk op iemand die met hem mee gaat varen. Aan zijn gezicht is te zien dat hij een hekel aan wachten heeft.

013 (900x642)

Woerdense Verlaat

021 (900x660)

We lopen vandaag veel langs het water. Over de Geerkade rijden ook auto’s. Zo nu en dan passeert er ons één. Voorbij de nieuwe brug in Woerdense Verlaat wandelen we aan de rustige kant van de Kromme Mijdrecht. Hier komen alleen wandelaars. Op de meeste stukken kunnen geen fietsers komen. Er staan hier en daar afgelegen huizen. De bewoners moeten op de huisvuilophaaldagen de afvalcontainers met een roei- of motorboot aan de andere kant van het water zetten.

Bij Noorden is een dierenbegraafplaats, een flink park achter een boerderij voorzien van grafstenen. Na het ‘Pad in de Noordsche Buurterpolder’ lopen we over de Molenweg, een smal pad dwars door het land naar ons eindpunt voor vandaag Zevenhoven.

Wandelen met zwager Leo van Breukelen naar Zevenhoven, 22 km, als onderdeel van het Marskramerpad.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: