Home » 2015 Trekvogelpad » Het pontje naar Akersloot

Het pontje naar Akersloot

Dinsdag 2 september 2014.

Als we bij het pont naar Akersloot aankomen, zien we een meisje druk in de weer met haar mobieltje. Als snel horen we dat het pont nu niet vaart omdat het technische mankementen heeft. Hij ligt aan de Akerslootse kant. Twee mannen in werkkleding lopen daar druk heen en weer. Hoelang zal het duren voordat het pont weer in gebruik wordt genomen? Niemand die het weet. Ondertussen komt er ook een ouder stel op de fiets bij de overvaarplaats staan. Die besluiten al snel om langs het Noord-Hollandsch Kanaal terug naar Oudorp  te fietsen, waar ze vandaan komen.

Er komt een bestelbusje aan. De man moet groenten brengen bij een restaurant in Akersloot. Dat wordt omrijden. Hij moet daarna nog naar Den Oever. Dat kost hem een half uur extra. Hij moppert wat en besluit niet lang te blijven staan. Wij mogen van hem meerijden. Onderweg vertelt hij over zijn werk. De man zet ons af bij de afslag naar Alkmaar Noordoost. Als we daar op een fietspad richting de stad wandelen, komt even later het echtpaar senioren aanfietsen dat we bij het pont zagen. Ze kijken alsof ze water zien branden. Hoe kunnen wij hier al zijn? Wij zijn immers wandelen. We leggen het ze maar even uit.

014 (900x666)

 

018 (900x671)

Bij de Kaaswaag in Alkmaar nemen we plaats op een groot terras. De ober maakt grapjes en dolt wat met de buurvrouw, de jonge vrouw die op het terras ernaast de kopjes koffie rond brengt. Wat een heerlijk weer vandaag. Na het bekijken van allerlei oude straatjes en grachten in hartje Alkmaar gaan we door het singelpark de kant op van het ziekenhuis en de plek waar vroeger het AZ-station was.

031 (900x675)

In het Heilooër Bos komen we alleen maar gelukkige mensen tegen, al of niet met één of meer honden. Het is hier mooi en de zon laat ze ook hier zien. Het lijkt wel zomer.

Wandelen met zwager Leo van Zuid-Schermer naar het pont bij Akersloot en daarna van Oudorp via Alkmaar naar Heiloo. Deze wandeling is een onderdeel van het Trekvogelpad.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: