Home » 2014 Fietsen en wandelen » Varkenshouderijen (NL 5)

Varkenshouderijen (NL 5)

Vanaf ons overnachtingsadres in Eindhoven zoeken we de route van de Ronde van Nederland weer op. We maken wederom een rondje over het terrein van een GGZ-instelling. Hier moet je niet te gek doen. Een heel eind fietsen we oostwaarts over een zandpad langs het Eindhovens Kanaal.

115 (900x675)

In Mierlo is het kermis. Onderweg naar hier kregen we te maken met een klein buitje regen. Op dit uur van de dag liggen de feestgangers van gisterenavond nog op één oor. De kermisattributen staan er eenzaam bij. We zien licht bij café De Koffer. Ze zijn officieel nog gesloten, maar niets te beroerd om voor ons een bakkie koffie te tappen. Op de achterkant van het shirt van de serveerster staat: ‘Duik met mij de Koffer in’.

117 (900x674)

We komen over heidevelden. Omdat het zondag is zien we trimmers en wielrenners zich uitsloven op de zandpaden in de natuurgebieden. In het oosten van de provincie Brabant staan maïsplanten te wachten om geoogst te worden en ruik je regelmatig varkens. Hier en daar worden nog grotere stallen bijgebouwd dan er al stonden. Ergens komen we langs een groot bedrijf met uitloopkippen.

Bij Sluis 13 zijn we ongeveer op de grens van Brabant en Limburg.

De mevrouw van een eethuisje in Leveroy heeft haar zaak de Leidhinde genoemd. Op een bord aan de muur staat uitgelegd wat het begrip leidshinde inhoudt. We maken een lusje om ook het toeristische dorp Thorn aan te doen.

123 (900x667)

 

125 (900x673)

Voorbij de Clauscentrale fietsen we een stuk op een smalle strook land tussen aan de ene kant het Lateraal Kanaal en de andere grote plassen in de buurt van Roermond. In die plaats eindigt onze vijfdaagse fietstocht.

Ronde van Nederland fietsen met broer Piet. Vandaag van Eindhoven naar Roermond, 110 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: