Home » 2014 Fietsen en wandelen » Sluizen IJmuiden

Sluizen IJmuiden

Woensdag 1 oktober 2014.

Tussen Langevelderslag en Zandvoort zien broer Bert en ik op verschillende plekken damherten op de heuvels staan in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De dag is nog nieuw. In de loop van de da zien je doorgaans minder dieren.

In Zandvoort staan vlak bij de boulevard een stuk of wat prachtige zandsculpturen. Deze zijn gemaakt door kunstenaars uit verschillende landen. Na Bloemendaal aan Zee gaan we langs Parnassia richting IJmuiden. Daar gaan we over de sluizen naar de andere kant van het Noorzeekanaal. We komen langs Tata Steel, voorheen de Hoogovens genoemd.

006 (900x675)

 

012 (900x666)

 

030 (900x667)

Na het station van Beverwijk en de Meubelboulevard houden we de bordjes Zaanstad-Zuid aan. We fietsen nu op een rijwielpad evenwijdig aan de kaarsrechte weg langs het Noordzeekanaal. Bij Buitenhuizen staat het pont voor ons klaar. We hoeven niet te wachten.

Aan de overkant gaan we langs Spaarndam en het recreatiegebied Spaarnwoude. Bij het treinstation ter hoogte van IKEA Haarlem gaan we door Parkwijk en de Amsterdamse buurt, waar we de bordjes van een LF volgen tot aan Overveen. Vanaf hier gaan we door Aerdenhout en Vogelenzang terug naar de Bollenstreek.

De eerste dag van de maand oktober is een zomerse dag. De bomen hebben nog hun bladeren, al beginnen deze al wat te kleuren en hier en daar liggen de eerste afgevallen bladeren op het fietspad.

Rondje fietsen met broer Bert, 98 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: