Home » 2014 Diversen » Leidens Ontzet

Leidens Ontzet

Leiden, 3 oktober 2014

018 (900x653)

Als we aan het eind van de morgen over de kermis van Leiden lopen, is het nog rustig. Alle attracties zijn open, maar de klanten staan nog niet te dringen. Andere jaren pikten we maar een stukje mee, nu struinen we over de hele kermis. Broer Bert en schoonzus Annie zijn vandaag mee. Het valt ons op dat het misschien niet de grootste kermis van Nederland is, maar hij wel stukken groter is dan die van eind september in ons bollendorp.

026 (900x675)

 

043 (900x664)

 

 

047 (900x671)

Na een lunch op een terras aan de Nieuwe Rijn, met uitzicht op de Visbrug en V&D, het warenhuis dat op deze Leidse feestdag gesloten is, gaan we naar de Breestraat, waar de jaarlijkse optocht wordt gehouden. Het is een soort bloemencorso maar dan zonder met bloemen versierde auto’s. Er komen onder andere muziekkorpsen voorbij en verklede burgers.

099 (900x604)

Als de gezellig stoet voorbij is, gaan we naar de Garenmarkt voor een optreden door een muziekband, waarvan we de naam niet weten. Aan het Van der Werfpark proberen studenten met een polsstok de gracht over te steken. Wij zien alleen gasten die de overkant niet halen en daarom in het water terecht komen.

Voor we weer naar huis gaan, kijken en luisteren we nog een tijdje, op pontons op de Nieuwe Rijn achter het stadhuis, naar een band die bekende nummers uit de vorige eeuw ten gehore brengen, zoals nummers van Queen.

Een gezellige dag bij mooi weer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: