Home » 2014 Fietsen en wandelen » Gaasperplas Amsterdam

Gaasperplas Amsterdam

Dinsdag 14 oktober 2014.

Het Gemeenlandshuis was de zetel van het hoogheemraadschap. Wij komen we er langs als we richting Nesciobrug lopen. Aan de andere kant van deze fiets- en wandelbrug lopen we langs het Amsterdam-Rijnkanaal tot voorbij de Diem een oude zeekreek in de gemeente Diemen.

016 (900x666)

Heeremabrug

019 (900x664)

Nesciobrug

We wandelen in een groene strook aan de rand van de Bijlmermeer. Bij de Gaasperplas werd in 1982 de Floriade gehouden. Dat is al weer 32 jaar geleden. Aan verschillende elementen in het parklandschap is dit nog te zien aan trappetjes, speelse bruggen en kunstwerken. Sommige zaken zijn al deels vergaan. Het is vandaag regenachtig maar niet koud.  Het is verrassend om te zien hoe groen het landschap is hier in Amsterdam Zuidoost vlak bij de stedelijke bebouwing.

041 (900x675)

Weesp

We komen uit aan de Gein, een riviertje in het landelijk gebied van Abcoude dat kronkelend naar Driemond stroomt. Hier maken we een rondje door het kleine dorp dat deel uit maakt van de gemeente Amsterdam. We gaan met een trap het talud op van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Aan de overkant ligt Weesp. In dit stadje nemen we de trein terug naar huis.

Wandelen met zwager Leo van de Piet-Heintunnel in Amsterdam, via de Diem, de Gaasperplas en de Gein naar Weesp, 25 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: