Home » 2015 Trekvogelpad » Naardermeer

Naardermeer

Vrijdag 31 oktober 2014

135 (900x663)

De dag breekt in Weesp net aan als we om acht uur door de stad wandelen. We steken de ophaalbrug over. Op een eiland in de Vecht staat een fort uit 1860. We lopen een paar kilometer door een rustig weilandgebied tussen Weesp en Natuurgebied Het Naardermeer.

IMG-20141031-WA0006

 

Het is nog geen 10 uur. Het schoolbord van mevrouw Mostert staat al buiten en haar buitendeur staat op een kier open. Als we ons melden zegt de bijna 90-jarige bewoonster van de ‘Machine’ aan het Naardermeer dat ze nog geen twee minuten geleden het bord had buitengezet. Omdat het zo goed weer is, kunnen we vandaag nog prima buiten bij haar tuinhuisje zitten. Ze is nog bezig koffie te zetten.

“Ik zie er niet uit”, zegt de dame die hier al 68 jaar woont. Ze heeft een euvel aan haar neus. Het wordt behandeld. Een dokter die bij haar koffie dronk tijdens een wandeling rond het Naardermeer had haar geattendeerd om naar de huisarts te gaan. We mogen haar niet op de foto zeten, maar ze wil ons wel even fotograferen.

163 (900x663)

169 (900x647)

172 (900x675)

We gaan met een bocht om de Hilversumse Meent heen. Er is een groenstrook met bomen aangelegd rond die wijk. Daarom valt het vanaf de weg bijna niet op dat hier een woonwijk ligt. Landgoed Bantam ligt er keurig bij, misschien zelfs te netjes. De bomen zijn nu getooid met bladeren in herfstkleuren.

Natuurbrug Zanderij Crailoo is met een lengte van 800 meter en een breedte van 50 meter het grootste ecoduct er wereld. Als je hier wandelt heb je het nauwelijks in de gaten dat je over een ecoduct loopt. Bij Station Mediapark stappen we op de trein terug naar de Bollenstreek.

Wandelen met zwager Leo van Weesp via het Naardermeer naar Hilversum Noord, 22 km. De route is een onderdeel van het Trekvogelpad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: