Home » 2014 Fietsen en wandelen » Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

Donderdag 6 november 2014.

Bij Station Mediapark steken we de drukke weg over via een traverse. Aan de overkant gaan we via een stalen wenteltrap naar het fietspad. Hilversum is in nevelen gehuld. De straten zijn hier genoemd naar BN-ers van radio en tv, zoals familie De Mol en Mies Bouman.

010 (900x668)

017 (900x675)

Na de Crailose Brug zijn we op de Westerheide. Vandaag maken we een wandeldag met veel bos, afgewisseld met heidevelden en hier en daar een beetje dorpsbebouwing. Net als vorige week genieten we van de herfsttinten. Het is bijna windstil. Er zijn vandaag weinig wandelaars onderweg. Zo nu en dan zien we een trimmer of een persoon met meer dan tien honden, een zogenoemde hondenuitlaatservicegroep.

Echt zonnig is het nog niet, maar de mist is grotendeels weggetrokken als we langs de vijvers van Kasteel Groeneveld komen. We passeren Station Baarn, waar een Koninklijke Wachtkamer is. Er is weinig aan te zien. Een hermetisch afgesloten deur en een wapen met twee leeuwen erboven. In Café-Restaurant De Generaal nemen we onze middagbreak.

Bij Paleis Soestdijk is het rustig. Hier zie je nu geen marechaussee meer maar wel borden met de tekst ‘Bewaking met honden’. Via de 2e Amalialaan komen we op een groot heidegebied, met de naam De Stulp, omgeven met bos.

032 (900x675)

033 (900x675)

Kasteel Drakensteyn is omgeven met een hoog zwart hek met aan de bovenkant stevig prikkeldraad. Als we In het pannenkoekendorp Lage Vuursche zijn, komt binnen twee minuten de bus naar Hilversum. We vinden ons grote bofkonten met deze goede niet bewust uitgevoerde timing. Dat we toch laat thuis waren kwam door misères bij de spoorwegen. Daar zal ik jou niet mee lastig vallen.

141106 GE Wa Hsum N L Vuursche

Wandelen met zwager Leo van Hilversum Noord via Baarn en Paleis Soestdijk naar Lage Vuursche, 25 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: