Home » 2015 Trekvogelpad » Ginkelse Heide

Ginkelse Heide

Dinsdag 6 januari 2015.

Niet ver van Station Ede-Wageningen ligt een groot kazernecomplex. Het is niet de plek waar ik in 1968 vier maanden mocht vertoeven. De Elias Beeckmankazerne ligt verder weg van het station. Hele stukken van het hek hier rond het complex zijn verwijderd. Er zijn nog wel van die grote enge tourniquets, die je ook ziet bij voetbalstadions. Aan de andere kant van de spoorlijn staat al jaren de gevel van de voor het grootste deel afgebroken ENKA-complex. Ik denk dat door de crisis nieuwbouwplannen in de ijskast zijn gezet.

008 (900x675)

012 (900x673)

Heb jij dat ook dat je het niet prettig vindt als je moet zeggend dat je iets verkeerd hebt gedaan? Wij lopen in de bossen tussen de Ginkelse Heide en Planken Wambuis een stuk verkeerd. We geven de schuld aan een witrood kenteken, dat niet erg duidelijk op een boom was aangegeven. Als we al een tijd geen kentekens meer gezien hadden en plots bij een T-splitsing stonden, besluiten we terug te lopen. Juist daar waar we weer een witrood teken zien, komt net een stel aanlopen, dat waarschijnlijk dezelfde fout zou maken als wij. We overleggen met z’n vieren en denken dan te weten hoe we moeten lopen om weer op het goede pad te geraken.

017 (900x675)

026 (900x674)

Eerder op de dag dronken we chocolademelk in het Natuurcentrum Veluwe. Hier hangt de opgezette kop van een hert aan de muur. Naast een vrijwilliger die voor de koffie en de thee zorgt, zijn er alleen maar wandelaars en fietsers aanwezig. Een man die wandelingen organiseert en erg actief is op internet legt ons uit hoe je open source routekaarten kan downloaden van een Duitse website. Altijd handig. Dan hoef je geen topografische kaarten aan te schaffen.

150106 GE Wa Ede Otterlo

Theehuis De Mossel is alleen in de zomerperiode open. Hier vestigde zich in de 15e eeuw een boer die binnen de dorpen geen plek werd gegund. Hij boerde hier te midden van de bossen. Vandaag staan niet alleen bossen op het programma. Ook komen we langs heidegebieden en zandverstuivingen.

Bij Otterlo stappen we op de bus. Goed aangekleed was het een heerlijke wandeldag. Van Ede via de Ginkelse Heide, Planken Wambuis en Mosselse Zand naar Otterlo, 22 km. Deze wandeling is een onderdeel van het Trekvogelpad.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: