Home » 2014 Fietsen en wandelen » Valleikanaal

Valleikanaal

Dinsdag 30 december 2014.

Bij Bakker Van Toor in Rhenen krijg je bij de koffie een borrelglaasje met een bodempje likeur. Het glas is verder gevuld met slagroom. Wij zitten aan een tafeltje op een verhoogde vloer, zeg maar een podium.

Omdat we vandaag onderweg weinig of helemaal geen horeca zullen tegenkomen laten we in dit stadje aan de Nederrijn in de provincie Utrecht ons de verse koffie goed smaken. In de trein hier naar toe namen we al een kop koffie uit de thermos.

010 (900x675)

Vanuit Rhenen volgen we de Nederrijn in de richting van de Grebbeberg. Daar gang we via een trap van houten bielzen de berg op, waar we een fraai uitzicht hebben op de rivier en verder op de Blauwe Kamer.

ea8826a6f6

 

029 (900x674)

Op de grens van twee provincies volgen we het Valleikanaal. Hier en daar zit of staat iemand te vissen, meest met meer dan één hengel. Twee hobbyvissers met een herdershond hebben een tray eieren mee en maakten een gebakken ei voor de lunch. Zo nu en dan horen we in de verte individuele knallen van vuurwerk of carbid. Een verkeersbord heeft de jaarwisseling 2014-2015 nu al niet overleefd.

Als we van de Gelderse Vallei afbuigen naar Bennekom en Ede komen we in een gebied waar veel kippen worden gehouden. De uitloopkippen zijn ook vandaag nog binnen in de omvangrijke schuren.

Station Ede-Wageningen is het eindpunt van onze wandeling van vandaag.

141230a GE Wa Rhenen Ede

Wandelen Rhenen, Grebbeberg, Valleikanaal, Bennekom, Ede, 21 km. De route is een onderdeel van de Trekvogelroute.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: