Home » 2015 Fietsen en wandelen » Meijendel

Meijendel

Dinsdag 27 januari 2015.

In de buurt van de nog niet zo lang geleden verkochte Pier van Scheveningen starten we vandaag onze wandeling. We komen langs het Circustheater en later door een park, waar Leo en ik vorige zomer of het jaar daarvoor de Parade zagen opbouwen.

005 (900x669)

 

006 (900x675)

De oude baas zegt: ‘Alle drie koffie?’ We zitten in een koffiehuisje strak tussen het fietspad en de straatweg. Kabouterbeelden en andere prullaria staat om ons heen. Het is krap maar het heeft wel iets. Niet lang daarna groeten we de eigenaar van De Keulse Pot en komen over de Van Alkemadelaan en gaan langs grote indrukwekkende gebouwen en komen uit op een paardenpad in het duin. De grote klok die wordt gebruikt bij de Dodenherdenkingen op de Waalsdorpervlakte mag je niet van dichtbij bereiken. Het toegangshekje is afgesloten met een hangslot.

022 (900x674)

 

026 (900x675)

 

Glas-in-loodraam bij het restaurant aan de Wassenaarse Slag

Ja, ook het pannenkoekenhuis in Meijendel bezoeken we vandaag. Het is daar gezellig rond de open haard. Het duingebied van waterleidingbedrijf Dunea is bezaaid met vennen en vennetjes. Om te vieren dat vandaag Piet weer kans gezien heeft om mee te wandelen, gaan we tegen onze gewoontes in om een derde keer bij horeca aan de koffie te gaan, en wel bij het Flecherhotel aan de Wassenaarse Slag.

042 (900x675)

We komen nog langs restanten van de Atlantic Wall. Als we vlak bij Katwijk aan Zee zijn, zien we mensen aan vliegers hangen. De nieuwe parkeergarage zou klaar zijn, maar er mogen nog geen auto’s in. Ze zijn bezig met de laatste technische dingetjes. Bij het Noorderstrand stappen we in de auto, die we daar vanmorgen hadden neergezet.

Wandelen van Scheveningen naar Katwijk, 24 km. Dit is een onderdeel van het Kustpad van Hoek van Holland naar Den Helder. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: