Duinlust

Dinsdag 3 februari 2015.

Een thuiswedstrijd. We beginnen vandaag bij De Zilk. Op de parkeerplaats is het spekglad en ook op het klinkerpad is het oppassen. Margo heeft ANWB-ijzers onder haar schoenen gedaan. Op de kantjes blijven lopen. Aan de andere kant van het Oosterkanaal hebben we niet meer van doen met klinkers. Herten, herten en nog eens herten zien we hier. Gelukkig voor deze dieren is er nog genoeg te grazen.

013 (900x675)

Vogelenveld, Zegveld, Panneland en Vinkenveld heet het hier. Van de Oranjekom bij De Oase lopen we verder naar de AWD-uitgang Zandvoortselaan. De zon staat hier op het verwarmde buitenterras. Wat een heerlijk weer vandaag.

Aan de andere kant van de drukke weg naar Zandvoort gaan we ter hoogte van het ecoduct verder door de duinen. Hier rijden ook fietsen en lopen er honden. Het is even wennen.

034

Voorbij Kraantje Lek maken we gebruik van de afsnijroute. De stad Haarlem slaan we over. Onze route gaat langs een kanaal tussen het Brouwerskolkpark en Duinlust. Als extraatje maken we nog een lus door Duinlust, een behoorlijke puist in het landschap. Hier waren we nooit eerder.

026 (900x671)

Nu is het niet ver meer naar de Zeeweg. De auto staat bij het tijdelijke gemeentehuis van Bloemendaal. Jaren geleden was hier het kantoor van Openbare Werken.

150203 Wa GE Zilk Overveen

Een etappe wandelen van het Hollands Kustpad van de Zilk naar Overveen met Piet, Leo en Margo, 22 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: