Home » 2015 Fietsen en wandelen » Rondom de Domstad

Rondom de Domstad

Donderdag 9 april 2015.

Nog niet alle cafés en restaurants van Breukelen zijn op dit uur van de dag al open. Piet en ik genieten in dit dorp op het terras van een koffiezaakje aan het horecaplein al van de ochtendzon. Langs de Vecht staan luxe landhuizen met priëlen.

Met de klok mee rond de stad Utrecht fietsen we door het waterrijke gebied van Loosdrecht. Ten zuiden van Hilversum steken we een heideveld dwars over. Daarna volgen Hollandse Rading, Bilthoven en De Bilt. Afwisselend zien we bossen, landerijen en dorpen.

011 (900x674)

We komen over het Universitair Centrum van Utrecht, De Uithof. Studenten steken op hun fietsen over zonder altijd naar links en rechts te kijken. Een beetje opletten dus. Ook bij theetuin Rhijnauwen bij Bunnik aan de Kromme Rijn doen ze vandaag goede zaken.  We kruizen vandaag veel snelwegen, meestal gaan we er onderdoor. Soms gaan we erover heen. Bij Fort Vechten zijn we aan de andere kant van de A12. Het lijkt vandaag ook wel een beetje een fortenroute, we komen er heel wat tegen.

013 (900x675)

Voorbij Houten nemen we de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. We komen door het gezellige dorp Jutphaas en daarna langs de randen van Nieuwegein. In de buut van Montfoort en Harmelen fietsen we door een echt Hollands polderlandschap. Door Haarzuilens met Kasteel De Haar gaan we niet, maar we fietsen wel over de Hollandse Kade. Er is veel hout gekapt langs het smalle fietspad. Het weerhoudt zwanen niet om er een nest te bouwen.

021 (900x675)

In Kockengen vertel ik Piet dat ik een paar jaar geleden hier met Bert schuilde voor een flinke regenbui, in een restaurantje waar mensen met een beperking werken.

Voor de tweede keer vandaag fietsen we over het Amsterdam-Rijnkanaal. Nu zijn we weer in Breukelen, waar we vanmorgen onze fietsrit startten.

018 (900x675)

150409 Rondje Domstad GE F a

Fietsen met broer Piet van Breukelen naar Breukelen met de klok mee om de stad Utrecht, 88 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: