Home » 2015 Fietsen en wandelen » Lepelstraat en Klutsdorp

Lepelstraat en Klutsdorp

Maandag 30 maart 2015.

Bus 310 van Arriva zet ons af bij bushalte Ravelijnstraat in Steenbergen. Hier vlakbij is een Jumbo en rotonde. Wij vragen een voorbijgaande fietser welke kant we op moeten naar de Markt. De man wijst ons de weg maar zegt erbij dat daar vandaag geen markt is. Dat hadden we ook niet verwacht. Wij komen om te wandelen.

Al snel lopen we langs de Ligne richting de Westlandse kassen. Laten wij nu altijd gedacht hebben dat het Westland bij Den Haag lag. De kassen hebben kolossale afmetingen. Auto’s met Poolse nummerplaten staan op de parkeerterreinen bij de ingangen van de bedrijven. De beschrijving van de route geeft aan dat de weg waarop wij lopen, de Zoekweg, de Stierenweg gaat kruizen. Juist op dat punt houdt de Zoekweg echter op. Hier loopt de eind 2014 geopende nieuwe A4. Daar hadden we even niet aan gedacht.

070 (900x674)

 

078 (900x637)

Aan de buitenkant van de geluidswal loopt een nieuwe zandpad. We kiezen ervoor om dat pad te volgen. We moeten wel even over een hek klimmen. We komen later bij Klutsdorp uit, terwijl het onze bedoeling was om in Lepelstraat te komen. We zien  een bord met daarop het stratenplan van Lepelstraat en omgeving. Wij besluiten een alternatieve route te nemen richting De Oude Molen. Daar aan de rand van Halsteren komen we weer op ‘de’ route.

084 (900x675)

 

087 (900x672)

Van het Fort de Roovere zijn alleen nog aarden wallen over. Via de Grote Melanen en de Kleine Melanen lopen we Bergen op Zoom binnen. Bij één van de terrassen zitten verschillende mensen onder een zonnescherm te genieten van de zon. Ook wij schuiven daar aan. Al snel merken we waarom het hier lekker warm is. De sraalkacheltjes aan de onderkant van het zonnescherm geven aardig wat hitte af.

In Natuurgebied De Moolenbeekvallei zouden grote grazers lopen. Wij zien ze niet, wel ganzen en schapen. Verder in de buurt van boerderij Hildernisse loopt een man met zijn kleinzoon. Hij vertelt ons dat de kleine jongen in Dordrecht woont en hier vlakbij waar de man woont nog nooit op de zandweggetjes heeft gelopen. Het ventje wil graag met zijn rubberlaarzen in de plassen lopen. Zijn opa vraagt zich af of deze plassen niet te diep zijn voor zijn laarsjes.

Voorbij de A58 zijn we in Woensdrecht. We gaan de Brabantse wal weer op. Hier was ik afgelopen zomer op de fiets samen met broer Piet. Hoogerheide, gemeente Woensdrecht, is groter dan het dorp Woensdrecht. Er is een Albert Heijn en er zijn bushaltes. We stappen op de bus voor onze terugweg naar huis.

Wandelen met zwager Leo van Steenbergen naar Hoogerheide, 28 km. De wandeling maakt deel uit van Jacobswegen in Nederland.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: