Tiel

Woensdag 15 april 2015.

Hanzestad Tiel ligt ingeklemd tussen de Waal, de Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit rivierengebied wordt de Betuwe genoemd. Bij Tiel en Betuwe denk je aan Flipje en fruitbomen. Wij willen graag de appel- en perenbomen in bloei zien staan. Vooraf hadden we al op internet gezien dat het hiervoor eigenlijk nog een beetje vroeg in het seizoen is.

011 (900x675)

007 (900x672)

De auto parkeren we op de Waalkade. Ook hier moet je nu betalen om je auto er te mogen laten staan. Met de app van Park Mobile is dat lekker makkelijk. Thuis vond ik een route met knooppunten via de site van Fietsen123. In Tiel is het even zoeken naar een eerste knooppuntbordje. Op de Markt staan er geen en ook niet bij het treinstation. De mevrouw van het restaurant, dat nu gevestigd is in het voormalige stationsgebouw, weet ons wel aan te geven welke kant we het beste op kunnen fietsen om richting Echteld en Ochten te gaan, waarbij we onderweg wel knooppunten zullen aantreffen. In de buurt van het Van der Valk hotel vlak bij de snelweg komen we de eerste bordjes tegen.

Bloesem zien we, zoals verwacht, niet veel. Wat opvalt is dat er hier erg veel boomkwekerijen zijn. Van die bomen die je vooral voor de sier in de tuin zet. Het is druk bij Eethuis De Veerstoep in Ochten. Deze frietzaak heeft een zonnig terras met uitzicht op de Waal. Tot hier hebben we de wind mee. Voorbij Kesteren hebben we tegenwind. Dat bij prachtig zonnig weer.

014 (900x675)

Ergens rijden we nog even verkeerd omdat we een knooppuntenbordje bij een spoorwegovergang niet opmerken. Na een extra lus fietsen we een stukje terug om weer goed uit te komen. Er ligt een groot golfterrein evenwijdig aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Hier in de buurt zien we vrachtwagens af- en aanrijden om zand te storten in een boot op het kanaal.

015 (900x675)

In Tiel duiken we nog even een terras op op het horecapleintje. Wat een heerlijk zomerweer vandaag. Onderweg met de auto naar huis gaan we voor het avondmaal naar het grootste restaurant van Breukelen. Ze hebben hier een mooi buitenterras met aan de ene kant uitzicht op de spoorbaan en aan de andere kant uitzicht op de snelweg. Toch zit je hier prima.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: