Home » 2015 Fietsen en wandelen » Duin en vaart

Duin en vaart

Dinsdag, 21 april 2015.

We starten onze wandeling bij Restaurant Duinvermaak in Bergen. Het is nog niet open. No problem. Het is al mooi zonnig weer tussen 8.00 en 8.30 uur. Niet veel later laten we de bebouwing van het kunstenaarsdorp achter ons en wandelen door de duinen richting Egmond aan den Hoef.

014 (900x666)

 

016 (900x675)

Niet dat het erg druk is, maar we zijn echt niet de enigen die hier genieten van het voorjaar. Naast wandelaars komen we zo nu en dan ook mountainbikers tegen. Als Egmond aan den Hoef niet ver meer is, komen we langs een tennisparkje. Twee mannen zijn aan het tennissen, maar het clubonderkomen is gesloten. Het terras ‘nodigt uit’ om gebruikmakend van koffie uit de thermoskannen, hier gratis plaats te nemen voor een pauze.

024 (900x674)

035 (900x672)

In Egmond komen we langs de ruïne van het kasteel. Reeds in 1573 werden kasteel en kapel verwoest door de geuzen van Diederik Sonoy. De Slotkapel is ooit weer herbouwd. Voorbij het dorp lopen we langs de Hoevervaart. Hier en daar liggen schelpen van de zoetwatermossel. Het is goed te ruiken dat er nog niet zolang geleden gier is ingereden op een akker langs ons pad. We gaan over heel veel overstapjes. Een groepje paarden kijkt ons aan. Verder heet het water naast ons voetpad Egmonder Binnenvaart. Hier staan narcissenvelden in bloei.

We maken een wandeling dwars door Heiloo. Bij de straat met de naam het Vierkant denken we aan het horecaplein met deze naam in ons eigen bollendorp. Hier in Heiloo is het gewoon een woonstraat met vrijstaande woningen.

Bij het station aangekomen hoeven maar twee minuten te wachten op de trein naar Alkmaar, waar we direct in de bus naar Bergen kunnen stappen. Zo zijn al met al weer snel in Bergen-Centrum, waar we nog even genieten van een terras, voor we de laatste zes minuten wandelen naar het parkeerterrein bij Duinvermaak aan de Breelaan. Hier staat de auto.

Wandelen Bergen (NH), Egmond aan den Hoef, Heiloo met Piet en Leo, 17 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: