Home » 2015 Fietsen en wandelen » Westerhaar-Vriezenveensewijk [5]

Westerhaar-Vriezenveensewijk [5]

Zaterdag 9 mei 2015.

121 (900x675)

124 (900x672)

We komen langs een watermolen, zoals je er meer ziet in Twente en in de Achterhoek. Ootmarsum is een kunstenaarsdorp waar ook nogal wat toeristen komen. In het dorp zijn veel beelden opgesteld, vooral op het grote plein bij de dorpskerk. Voorbij Tubbergen fietsen we net als gisteren door een dorp met de naam Geesteren. Dit Geesteren ligt in Overijssel, de vorige in Gelderland.

We hebben vandaag de wind tegen. We komen in veendorpen. In Westerhaar-Vriezenveensewijk, het dorp met de langst naam van alle dorpen in Nederland. Bij het café middenin het dorp op een kruispunt van wegen is een nieuw terras gemaakt van onbeschilderd hout. Het is nog niet helemaal klaar. Er moeten nog overkappingsplaten worden aangebracht. De reclame-uitingen van Grolsch zijn wel al aangebracht. Binnen boven de bar hangt een bordje met de tekst ‘Bliede daj d’r bint’.

Als we het café verlaten zegt het oude mannetje, van achter een glaasje rode wijn, met een ouderwetse opa-pet op zijn hoofd: ‘Gezellig hier hé. Dit is een echt boerencafé’.

131 (900x675)

In Ommen sluiten we onze fietsvijfdaagse af. Arriva rijdt hier met een ‘sneltrein’ naar Zwolle.

Fietsen met broer Piet van Denekamp naar Ommen, 65 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: