Home » 2015 Fietsen en wandelen » Geesteren in de Achterhoek [4]

Geesteren in de Achterhoek [4]

Vrijdag 8 mei 2015.

In Geesteren in de Achterhoek zijn wij de eerste klanten in een dorpscafé. Niet lang daarna komt een man binnen die ook op de fiets blijkt te zijn. Hij is leraar wiskunde op een school voor havo en vwo in Zeist. De man vertelt ons dat zijn vrouw nog in bed in de caravan lag, toen hij vanmorgen besloot een rondje te gaan fietsen. Knooppunten volgt hij niet als hij hier fietst, omdat hij alle weggetjes hier uit zijn hoofd kent. Hij komt hier al 20 jaar. Ook heeft hij geen zin hier lang achter zijn kopje koffie te zitten. Hij gaat weer snel verder.

085 (900x675)

092 (900x666)

Een mevrouw die inmiddels ook hier aan de koffie zit, staat op van haar plek en gaat op de plaats zitten waar de man uit Zeist zat. Ze zegt: ‘Dat is mijn eigen plekkie. Ik kom hier iedere week.’ Ze wandelt iedere week een vast rondje van zo’n 30 km. Dit is een training voor een tweetal Vierdaagsen komende zomer.

100 (900x674)

Van de Achterhoek gaat onze tocht verder naar Twente. In Enschede komen we langs het stadion van FC Twente. Voorbij het centrum doen we in het dorpje Lonneker boodschappen bij een buurtsuper, gerund door mensen met een beperking. Oldenzaal laten we links liggen. Wel komen we door De Lutte. Om 18 uur zijn we in Denekamp. Een mooie tijd om hier een slaapplaats te vinden. De jeugdherberg is hier al jaren niet meer. Hotel De Schout is gevestigd in het voormalige gemeentehuis.

108 (900x667)

Fietsen met broer Piet van Vorden naar Denekamp, 102 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: