Home » 2015 Fietsen en wandelen » Midden-Delfland

Midden-Delfland

Donderdag 4 juni 2015.

In het hart van de regio Rotterdam Den Haag ligt de groene gemeente Midden Delfland. De grootste dorpen zijn Schipluiden en Maasland. Margo, Leo en ik starten vandaag een wandeling vanuit Schipluiden. De auto zetten we bij het sportpark, waar in de buurt ook het nieuwe gemeentehuis is gevestigd.

008 (900x673) (898x669)

 

014 (900x675)

We wandelen langs een gracht, die dwars door het dorp stroomt, over een smal straatje langs historische pandjes richting de brug waar in vroegere tijden een tram reed. Aan de andere kant van de Vlaardingse Vaart wandelen we verder over een nog niet zolang geleden met klei opgehoogd graspad. Door de dijkversterking is de dijk nog niet overal begroeid. Dat zal een kwestie van tijd zijn.

027 (900x617)

034 (900x666)

Verder, we wandelen nu langs de Noordvliet, kan je op een gegeven moment met een pontje over naar Restaurant ’t Jachthuis. Wij doen dat niet, maar gaan de Kwakelweg op. We gaan over een kerkpad, een smal pad dwars over weilanden, naar het dorp Maasland. Ook dat is een dorp met mooie oude panden. Het museum is doordeweeks gesloten.

Voorbij de Oude Veiling gaan we richting de Foppenplas. Dit prachtige gebied waar de rust slechts wordt verstoord door vogelgeluiden is voor mij helemaal nieuw. Aan de andere kant van de Vlaardingse Vaart dan vanmorgen, over een pad waar ook gefietst wordt gaan we weer richting Schipluiden.

Rondje wandelen vanuit Schipluiden, 25 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: