Home » 2015 Fietsen en wandelen » Amsterdam

Amsterdam

Zondag 7 juni 2015.

In Sloten, een dorpje in de gemeente Amsterdam, kan je je auto parkeren zonder parkeergeld te betalen. Wij, Joke en ik, starten daar wij een fietstocht door de hoofdstad. Eerst rijden we door de dorpsstraat, veel winkels zijn er niet meer. Verder gaan we de wijk Slotervaart en langs de Sloterplas. Van hier rijden we richting de Kinkerstraat. Onderweg kruizen we het Rembrandtpark. Er staan twee beelden van honden op de stoep. In de oude tramremise zijn de Hallen gevestigd, eethuisjes, speciale winkeltjes en een bioscoop. Het is vandaag de laatste dag van een Franse filmweek. Het is nog niet helemaal klaar, maar altijd leuk om even langs te gaan. Onze fiets staat in de fietsparkeerkelder onder dit gebouw.

011 (900x661)

024 (900x664)

We passeren de grachten van de Grachtengordel en komen door straatjes die deel uitmaken van de Zeven Straatjes. Aan de noordkant van het Centraal Station bezoeken we de nieuwe winkelpassage, die onlangs werd geopend. Je kunt daar rondlopen zonder door de OV-poortjes te moeten.

046 (900x663)

043 (900x673)

Langs de Piet Heinkade staan oude gebouwen uit de tijd dat hier veel schepen aankwamen. Ook staan hier een groot aantal nieuwe bouwsels. We komen langs het OLVG en het Oosterpark. Via de Kruislaan komen we bij de Weespertrekvaart. We gaan niet richting de Berlagebrug maar nemen het fietspad langs de burelen van Waternet. Veel fietsers zijn onderweg richting Ouderkerk aan de Amstel. Ter hoogte van de Kalfjeslaan nemen we het pontje over de Amstel. Deze laan ligt op de grens van Amsterdam en Amstelveen. Om de paar minuten vliegt er een dalend vliegtuig over. Schiphol is niet ver weg.

Bij de kop van de Bosbaan gaan nemen we een fietspad aan de andere kant. Er worden roeiwedstrijden gehouden. Bij de Nieuwe Meer nemen we het pontveer naar de andere kant. Vanaf hier is het niet ver meer naar Sloten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: