Home » 2015 Spanje » Zondag in Madrid. Dag 6.

Zondag in Madrid. Dag 6.

Zondag, 21 juni 2015.

De metro brengt ons bij het Parque del Buen Retiro. Er zijn optredens van volksgroepen uit Zuid-Amerika, maar ook wordt er klassieke muziek ten gehore gebracht. Daarnaast zie je allerlei grappenmakers die zich verkleden als standbeeld.

Madr 474 (900x667)

Madr 469 (900x668)

Als onze koffie op is, gaan we verder naar de Plaza de Cibelis, met in de omgeving enkele grote palacios, het Marine museum en de Beurs van Madrid. Niet ver hier vandaag zoeken we het tapasrestaurant ‘Estuda Puro’. Dit eethuisje wordt aangeraden in het boekwerkje ‘100 % Madrid’. We kunnen het niet vinden. Daarom besluiten we bij het eerste de beste restaurantje plaats te nemen. Als we hier zitten blijkt dit het tapasrestaurant te zijn wat we zoeken.

Madr 493 (900x671)

Madr 528 (900x672)

 

Madr 534 (900x675)

Het Prado Museum laten we voor wat het is. We brengen een bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuin. Prachtig. Omdat het vandaag knap heet is in de hoofdstad van Spanje, proberen we zoveel mogelijk in de schaduw te lopen. Aan het begin van de avond zijn we weer terug in het Retiropark. In het Palacio de Cristal, een gebouw met bijna alleen maar glas, staat een tent gemaakt van kleurige lappen. Op de vloer liggen Oosterse tapijten. Het is een kunstwerk van Enrico Guzmán met de titel The Culures of the Bedouin Tent. In de vijver voor dit gebouw zwemmen schildpadden.

Een stukje verder staat een dependance van het Reina Sophia Museum. In dit Palacio de Veláquez, is een expositie van kunstuitingen van Carl Andre. Stukken hout liggen opgestapeld. Het lijken bielzen. Sommige mensen zullen dit mooi vinden. Wij kunnen het niet waarderen.

Met de metro gaan we naar Sol, hartje stad, en banjeren hier nog wat rond. Bij het Theater staat aangegeven dat volgende maand hier een het Nederlands Danstheater een aantallen optredens zal verzorgen. Ook gaan we nog even langs het Koninklijk Paleis en de Kathedraal. Die moet je ook gezien hebben.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: