Home » 2015 Spanje » Rondrit door Madrid. Dag 5.

Rondrit door Madrid. Dag 5.

Zaterdag 20 juni 2015.

Vandaag maken we een rondje met de bus door Madrid. Het is lekker rustig op deze zaterdagmorgen. De bus kan overal gemakkelijk even gaan staan om ons de gelegenheid te geven wat rond te kijken en foto’s te maken. We kijken onder meer bij een arena waar stierengevechten worden gehouden. Ook krijgen we onlangs gerestaureerde fresco’s van Goya te zien in het kerkje Emirata de San Antonio. De schilder, ligt hier sinds 1919 begraven. De fresco heeft de naam ‘De wonderbaarlijke verschijning van de heilige Antonius in Lissabon.

Madr 369 (900x656)

Madr 376 (900x664)

Ook het Monument van de Ontdekkingsreizigers is ook de moeite waard om te zien. Ook krijgen we vandaag enkele hoge torens te zien van de ‘Zuidas’ van Madrid. Op één van de torens staan de naam PWC. De toren worden de Quaatra Torres genoemd.

Madr 417 (900x664)

Madr 433 (900x665)

Madr 435 (900x674)

Onze buschauffeur zet ons af bij Plaza Mayor, de Grote Markt, van Madrid. Hier bezoeken Joke en ik de Markthal, als de Markthal van Rotterdam en die van Amsterdam, maar dan echts Zuid-Europees. Het is er flink druk en op vele plaatsen kan je tapas eten. Wij nemen een portie paella. Voor de kleinkinderen koopt Joke Spaanse jurkjes. Om 17 uur pikt de bus ons weer op en brengt ons naar het hotel,.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: