Home » 2015 Spanje » Prado Madrid. Dag 8

Prado Madrid. Dag 8

Dinsdag 23 juni 2015.

Madr 685 (900x664)

Met de metro gaan we naar het Prado, waar we beginnen met koffie. Er is zo veel te zien hier, dat je je sowieso moet beperken. Wij bezoeken naast schilderijen van beroemde Italiaanse schilder, zoals Gayo, onder meer Vlaamse en Hollandse meesters, zoals Bruegel, Rubens en Rembrandt. Het schilderij Tuin der lusten van Jheronimus Bosch krijgt veel bekijks. Prado vindt dit zo’n uniek stuk dat ze het volgend jaar ook niet willen uitlenen aan het Brabants Museum in Den Bosch.

Madr 695 (900x664)

Er is hier een speciale tentoonstelling van schilderijen van Picasso uit verschillende stijlperioden. Normaal hangen deze kunstwerken in het Kunstmuseum van Bazel. De speciale tentoonstelling van Rogier van der Weyden bezoeken we niet.

Madr 704 (900x673)

Madr 714 (900x675)

We gaan nog even het stadscentrum in op deze laatste dag van onze Spanjevakantie. Puerto del Sol is het denkbeeldige middelpunt van Madrid en van Spanje. De bus brengt onze reisgroep naar het vliegveld. Als we in het vliegtuig zitten begint het een beetje te regenen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: