Home » 2015 Groene Valleien » Een goed begin is het halve werk [GV-01]

Een goed begin is het halve werk [GV-01]

Dinsdag 7 juli 2015.

We starten de dag vroeg. Om 5.15 uur gaan we met de fiets naar Station Sassenheim om daar de trein van 5.48 uur naar Leiden te nemen. Daar gaat een trein helemaal naar Vlissingen. Bij Roosendaal echter moeten we allemaal de trein uit. Er staat ergens een kapotte trein die moet worden weggesleept. Hoelang dit gaat duren, kan niemand op het station van Roosendaal zeggen. Na een kop koffie bij de stationsrestauratie besluiten maar te fietsen naar Bergen op Zoom. Daar zouden wel weer treinen lopen.

005 (900x675)

010 (900x672)

Om 7.30 uur vertrokken we uit Roosendaal en om 9.oo uur kunnen we in Bergen op Zoom met een trein mee naar Vlissingen. Om 12.30 uur zijn we in Sluis, dicht bij de grens met België. Net als vorig jaar komen Bert en ik door Damme en Brugge. In het kanaal naar Damme zien we een lange afstandszwemmer. Dat is niet voor de eerste maal. Alle keren dat ik hier heb gefietst zag ik ook één of meer zwemmers in dit water. De wind hebben we niet mee, die in de loop van de middag flink aantrekt. Een groot stuk van onze fietsdag gaan we langs kanalen. Een stukje rijden we samen op met de kusttram, die van Oostende naar De Panne rijdt. Camping Kompas in Nieuwpoort kennen we ook nog van vorig jaar. Onze naam staat nog in de computer.

012 (900x675)

In het restaurant van de camping doen we ons te goed aan een vispotje. Fietsen van Breskens naar Nieuwpoort 85 km plus de 15 km van Roosendaal naar Bergen op Zoom.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: