Home » 2015 Groene Valleien » Boulogne-sur-Mer [GV 03]

Boulogne-sur-Mer [GV 03]

Donderdag 9 juli 2015.

Om 7.00 uur gaan we langs bij de bakker voor ons ontbijt van chocoladebroodjes. Bij het dorpje Le Mont moeten we een heuveltje pakken, niet raar gezien de naam van dit plaatsje.

045 (900x675)

048 (900x668)

Tournehem

Om rond half negen zijn we in Tournehem. De deur van de ouderwetse dorpsherberg, de estaminet, wordt met een sleutel opengedraaid door een man die broden komt brengen. Dit is een brooddistributiepunt voor het dorp zonder winkels. Ik vraag de broodbrenger of de zaak al open is. Hij zegt: ‘De bazin komt eraan’. Dat is ook het geval. Ik help haar met het buitenzetten van de simpele plastic terrasstoelen. Dit moet omdat je anders je kont niet kunt keren is het krappe zaakje. Ze vertelt dat dit dorp een attractiepark heeft. Dat hadden wij overigens al gezien toen we er langs reden. Het ziet er in dat openluchtmuseum allemaal wat gedateerd uit. Als de vrouw van de herberg ziet dat op de kaft van ons routeboekje een uithangbord staat afgedrukt, zo een als zij er ook heeft hangen aan de muur van de etablissement, wil ze het boekje graag even inzien. Ze maakt een fotokopie van het kaartje waar de hele route op staat.

050 (900x672)

 

Wimereux

 

061 (900x675)

Bologne-sur-Mer

In Wimereux zijn we bij de zee, of om preciezer te zijn aan het Nauw van Calais, het smalle water tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan of anders gezegd tussen Frankrijk en Engeland. Het zicht is niet helemaal helder. Ik denk Engeland niet te zien, Bert denkt van wel. Vanuit Wimereux fietsen we zuidwaarts langs de kust naar Boulogne-sur-Mer. Deze grote en drukke havenstad is ons keerpunt. Later raken we wat in verwarring omdat de GPS-routemaker een eigen interpretatie heeft gegeven aan de rit vanaf Boulogne. Het lukt toch wel aardig met alleen het boekje, alleen in Desvres moeten we wat zoeken en rijden daar prompt ook een paar kilometers op een drukke weg verkeerd, stevig omhoog.

In Parenty, een dorpje van niks, zetten we onze tent op de camping. Je kunt hier ook kiezen uit een aantal eenvoudige maaltijden. Wij gaan voor de spaghetti bolognese.

Fietsen van Watten via Boulogne-sur-Mer (F) naar Parenty (F) , 116 km. Dit is dag 3 van de Groene Valleien Fietsroute.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: