Home » 2015 Fietsen en wandelen » Goeree-Overflakkee, Ouddorp en omgeving

Goeree-Overflakkee, Ouddorp en omgeving

Donderdag 1 oktober 2015.

We zijn op Goeree-Overflakkee. In het café-restaurant, hartje Ouddorp, waar wij aan de koffie gaan zijn twee dames bezig de vloertegels te soppen. De baas veegt de straat voor zijn zaak aan. Straks als het wat warmer wordt hebben de gasten op zijn terras geen last meer van de eerste herfstbladeren die afgelopen nacht van de bomen vielen.

P1100290

P1100301

We hebben er zin in en gaan op stap met een routebeschrijving van het Zuid-Hollands Landschap. We beginnen bij de kerk met de rode toren. Daar waar een beeld staat van een noeste werker met een schop in zijn handen. De beeldentuin vlakbij het dorp is gesloten. Jammer aan één kant, aan de andere kant sparen we de entree van € 5 p.p. uit.

P1100313

P1100297

Aan de Westduinweg ontsieren militaire zendmasten het duingebied. Hier gaat onze route weg van de weg over een paadje langs nog een niet zo lang geleden gemaaid rietgebied. Een oude Opel zonder wielen staat in een greppel omgeving door rietstengels. Je vraagt je af wie zo’n barrel hier heeft neergezet en met welk doel.

In het gehucht Visschershoek komen we langs een schuur gemaakt van oude planken. Die schuur zag ik eerder tijdens een wandeling in 2012. Zie https://dickwalraven.wordpress.com/2012/02/21/j-06-te-voet-naar-renesse/. Toen zat er nog een gammele deur in de schuur, die nu vervangen is door een schot van planken.

Bij Preekhilpolder wandelen we over de Oudelandse Zeedijk met zicht op ‘inlagen’, natte graslanden vol orchideeën. Ik moet eerlijk toegeven dat ik die bloemen hier niet gezien heb. We komen langs een jachthaven, waar in 1953 de dijk doorbrak. De Schans een van oorsprong 17e -eeuws verdedigingswerk met op de hoeken vier bastions. Er grazen koeien.

Koudenhoek is een natuurontwikkelingsgebied waar door de sloten en kreken brak water stroomt. Dat trekt zoutminnende planten aan. Hier rond dit gebied worden aardappels, suikerbieten en maïs geteeld. Tractoren met aanhangwagens rijden naar de bietenverzamelpunten.

Wandelen met zwager Leo in Ouddorp en omgeving, 21 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: