Home » 2015 Fietsen en wandelen » Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord

Maandag 21 september 2015

Een GVB-bus rijdt ons over de Schellingwouderbrug. Links zien we de Oranjesluizen, rechts is de Zeeburgertunnel. Aan de noordkant van het Buiten-IJ hier, begint vandaag onze wandeling. Er zijn hier aan beide zijden van de A10-Noord meerdere volkstuincomplexen. De tuintjes van ‘De Molen’ en de andere complexen zijn goed afgeschermd met stevige hoge hekken. Aan de bovenkant zitten er scherp uitziende punten. Verderop zien we de sky line van Ransdorp.

P1100159 (900x675)

 

P1100157 (900x674)

We wandelen de route uit ‘10 x A10’, een brochure van Stadsdeel Noord uit 2011. Bij diverse onderdoorgangen van de A10 liggen stobben of grote keien om dieren de gelegenheid te geven om van binnen de Ring naar buiten de Ring te gaan en andersom.

Daar waar we een kippenbruggetje over moeten volgens de plattegrond, is de brug afgesloten. Het wegdek is verwijderd. We moeten omlopen. No problem. We gaan verderop met een boog naar de andere kant van de brug. Daar staat op een bord dat deze brug zo’n drie weken is afgesloten en dan weer begaanbaar is voor wandelaars en fietsers. Dat weten wij nu dan ook.

P1100168 (900x657)

We wandelen door het Buikslotermeerpark. Hier is de Ring wat wijder gemaakt dan gepland, omdat de bewoners van deze wijk protesteerden tegen het feit dat de snelweg wel erg dichtbij zou komen te liggen. Een hond komt op ons af. Hij wordt teruggeroepen door een man, die met nog zo’n 15 andere honden op stap is. Hij zal een uitlaatservice runnen.

P1100190 (900x660)

Bij een golfcomplex nemen we plaats in het café-restaurant. Leo was hier ongeveer 15 jaar geleden met een personeelsuitje bij z’n toenmalige werkgever. We gaan onder de Nieuwe Leeuwarderweg door.

Bij een afslag van de A10 is een MacDonald gevestigd. Even verder lopen we weer op een landelijk fietspad. Ergens maakt het pad een bochtje naar links en dan weer naar rechts. Dit komt doordat een hoogspanningsmast is verzet, omdat er aan de andere kant van de sloot een uitbreidingsplannetje wordt ontwikkeld. Bij het Twiske gaan we weer naar de binnenkant van de Ring.

Afgelopen weekend werd de Dam tot Dam georganiseerd. In het westelijk deel van Amsterdam-Noord zijn de bermen van sommige fietspaden bezaaid met lege flesjes, bananenschillen en sponsen. De troep is duidelijk nog niet opgeruimd. Bij de Molenaarsweg/ Coentunnelcircuit eindigt onze wandeling. We stappen hier op een bus die ons naar Station Sloterdijk brengt.

Wandelen met prima wandelweer rond de A10-Noord met zwager Leo, 19 km.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: