Home » 2015 Fietsen en wandelen » Rondje Naardermeer

Rondje Naardermeer

Donderdag 22 oktober 2015.

‘Jullie zijn de eerste koffiedrinkers deze week. En vorige week kwam er ook niemand langs’, krijgen we te horen. Het schoolbord staat niet uit in de tuin van de 90-jarige mevrouw Annie Mostert bij De Machine aan het Naardermeer. Piet en ik maakten een praatje met de buurman van mevrouw Mostert, de man die een taxibedrijf heeft. Hij zei dat we best even kunnen aanbellen bij zijn buuf. Terwijl we hier stonden, zagen we door een raam mevrouw Mostert onze kant op kijken. Ik maakte een koffiedrinkgebaar en ze wenkte dat we welkom zijn.

P1100648

De bekende verhalen hoeft ze ons niet meer te vertellen. Die kennen we al. Daarom worden we bijgepraat over andere zaken. Bijvoorbeeld over dat ze mutsen breidt voor Roemenië. De wol die ze nodig heeft koopt een kennis van haar bij de Action. Nog niet zo lang geleden is ze weer op tv geweest, nu bij TV-Noord-Holland. Het was in een programma over Natuurmonumenten. Onlangs is ze gevallen en nu heeft ze nogal wat last van haar onderrug. De dokter zou gezegd hebben; ‘Ga lekker op bed liggen’. Dat vindt ze niet zo’n goed idee.

Vandaag is het niet het meest ideale weer voor een rondje Naardermeer. De grond is op sommige plaatsen drassig en het gras is overal drijfnat. Onze dichte hoge wandelschoenen komen van pas. Het is daarom niet druk met wandelaars, maar toch komen we twee dames tegen die een deel van het Westerborkpad wandelen. Ze begonnen in Amsterdam en wandelen een dag of vijf achterelkaar en overnachten bij Vrienden-op-de-fietsadressen. We kunnen ze niet overhalen om ook bij mevrouw Mostert koffie te gaan drinken.

P1100663

Via een zijpad nemen we een kijkje bij een vogelobservatiehut. Het zijn hier vandaag niet veel vogels, al komen we zo nu en dan groepen ganzen tegen. Ook zijn er heel wat zwanen en eenden hier en daar onderweg.

P1100661

Bij Fort Uitermeer – nu zijn we in de gemeente Weesp – is er sinds een paar jaar een mooi paviljoen. Als wij hier zijn komt er een stoet bruiloftgangers binnen. Ze moeten in hun nette kledij over houten vlonders lopen, omdat het terras een paar centimeter onder water staat.

We waren gestart bij Station Naarden-Bussum. Bij hetzelfde station eindigen we onze dagtocht.

Rondje Naardermeer wandelen met broer Piet, 19 km.

 


3 reacties

  1. klaskedejong schreef:

    Wat leuk, mevrouw Mostert schenkt nog koffie. Wij zijn er paar jaar terug ook geweest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: