Home » 2016 Fietsen en wandelen » De schildpad is dood

De schildpad is dood

P1110953

Amsterdam, dinsdag 2 februari 2016.

Bij het kunstenaarsdorp Ruigoord zetten we de auto neer en wandelen door een deel van Recreatiegebied Spaarnwoude en langs de woonboten in Zijkanaal F naar het treinstation Halfweg-Badhoevedorp.

De hoge stations trap gaan we op om aan de andere kant van het spoor en de drukke Haarlemmerweg te komen. In de oude suikerfabriek zijn nu kantoren gevestigd en is er een evenementenhal. In het kleine dorp Halfweg passeren we drie kerken en komen uit bij de Ringvaart van de Haarlemmermeer. We lopen aan de Amsterdamse kant. In de Lutkemeerpolder vlak voor Osdorp gaat de route ‘off the road’. Onze hoge leren wandelschoenen zakken soms enige centimeters weg in zompige bodem.

P1110966

Een heel stuk lopen we in Osdorp door straten met veel hoogbouw maar ook met veel groen en bescheiden parken. Als we bij de Sloterplas zijn aangekomen maken we een tocht door het Sloterpark. Het is hier behoorlijk drassig, maar op de asfaltpaden is er goed te wandelen. Er is een botanische tuin in het Sloterpark. Deze tuin ligt er keurig bijna ‘aangeharkt’ bij. Hier vertelt een plantsoenarbeider ons dat de schildpad dood is.

P1110969

Een stukje verder komen we weer in de bebouwing van Sloten. We nemen de bus naar Station Sloterdijk. Een andere bus die van hier uit op weg gaat naar IJmuiden brengt ons terug in Ruigoord.

Wandelen van Ruigoord via Halfweg naar Sloten en het Sloterpark, 18 km. De route staat in het boekje Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: