Home » 2018 Diversen » Amsterdam

Amsterdam

S

Zondag 24 juni 2018.

Joke en ik, wij maken een wandeling door de hoofdstad. Op internet vonden we een route van zo’n 13 km. De route staat op mijn Garmin. Dat is makkelijker dan een beschrijving op een stukje papier. De start is bij het Centraal Station.

Het Damrak is de laatste jaren opgeknapt. Aan deze entree van de binnenstad is opnieuw bestraat. Allerlei uitbouwsels en vlaggen zijn weggehaald. We steken de Dam over.

Op het Rokin is een nieuw warenhuis gebouwd voor Hudson’s Bay. De afgelopen jaren werd de straat in beslag genomen door obstakels die te maken hadden met de aanleg van de nieuwe metrolijn, de Noord/Zuidlijn. Joke had ergens gelezen dat het opknappen helemaal klaar zou zijn. Dat klopt niet. Op verschillende plaatsen wordt nog de laatste hand gelegd aan het weer helemaal ogelijk te maken van de brede straat.

We wandelen door de Grachtengordel, en gaan onder poort door bij het Amsterdam Museum. We lopen door het Vondelpark en gaan over de P.C. Hooftstraat. Op het Spui is een kunstmarkt. Ook op het Museumplein is  er vandaag een markt voor kunst en kunstnijverheid. We gaan door de onderdoorgang van het museum. Op het Leidseplein doen straatartiesten hun kunstjes om daarna met de pet rond te gaan bij het terraspubliek. Ook komen we vandaag langs de Heineken Experience, het Theater Carré en de Stopera.

Hier stappen we op de tram naar het Centraal Station. Het was weer een leuke Amsterdamdag.

 

Hotel Victoria t.o. het Centraal Station

 

Damrak

 

Rokin

 

Amsterdam Museum

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: