Home » 2018 NO Duitsland » Bospaddenstoelen (DE-01/02)

Bospaddenstoelen (DE-01/02)

S

Fietsen in Noordoost-Duitsland.

Dag 1. Postdam- Petzow, 15 km

Dag 2. Petzow-Kolberg 106 km.

Zaterdag 30 juni 2018.

Op station Sassenheim ben ik zo vroeg in de morgen niet alleen. Een man die in 1980 vanuit Vietnam naar Nederland kwam wacht net als ik op de trein richting Schiphol en Amsterdam. Hij werkt ook op zaterdagen in de glastuinbouw in Amstelveen. Hij moet twee keer overstappen om op zijn werk te komen. Vroeger ging hij met een auto naar zijn werk, maar omdat hij zijn rijbewijs moest inleveren, gaat hij nu met het openbaar vervoer. In Amsterdam stap ik over in een internationale trein naar Berlijn. Bert komt in Deventer ook op deze trein. Vanaf dat punt reizen we samen.

 

Onze trein is op tijd in Berlijn. We hebben 20 minuten overstaptijd. Dat moet toch voldoende zijn. Nou nee dus. Het duurde zolang voordat we met de lift meekonden, dat we de aansluitende trein naar Brandenburg missen. We hebben nu een klein uur de tijd om Berlin Hauptbahnhof nog eens te bekijken en een kop koffie te drinken. Omdat het niet zo vroeg meer is passen we de planning voor de eerste dag aan. We stappen uit in Potsdam en fietsen vanaf die plaats naar onze eerste camping. We eten bij een Italiaans restaurant dat eerder de naam Hollandse Molen had en nu Bella Vista heet.

Zondag 1 juli 2018.

 

We staan vroeg op. Het is hier een rustig gebied met veel matige wegen, vooral bospaden. Na 40 km in het dorp Trebbin kunnen we een kop koffie scoren. Bij Neuhof is een spoorwegovergang weggehaald. Voor fietsers en wandelaars is een stukje verder een nieuwe brug met hellingbanen gemaakt. Zo komen we toch aan de andere kant van het spoor.

 

Klein Köris is groter dan Gross Köris.  In Kolberg gaan we naar de camping. Het is een vereniging met de vaste plaatsenhouders als leden. Op de camping hangt een scherm, waarop het WK Voetbal is te zien. Wij eten vanavond Schnitzel met bospaddenstoelen in het dorpsrestaurant.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: