Home » 2018 Diversen » Lissabon, Baixa (P 1)

Lissabon, Baixa (P 1)

S

Stedentrip 2018

Lissabon, donderdag 18 oktober 2018.

 

We nemen de metro om vanaf het vliegveld bij ons hotel te komen. Dit hotel heet Residencial Florescente en ligt hartje centrum van de stad. De kamers zijn nog niet klaar, maar onze koffers kunnen we bij het hotel al afgeven. Tegenover Florescente is een theater. Het is gezellig druk in de Rua Portas de Santo Antӑo en in de andere straten van de wijk Baixa. Er zijn hier veel winkels, restaurants, hotels en hostels. Tafeltjes en stoelen staan aan weerskanten van de straten. Personeel van de diverse lokaliteiten nodigen voorbijgangers uit juist bij hun restaurant plaats te nemen voor  een drankje of een maaltijd. Er zijn hier ook verschillende pleinen met stambeelden, fonteinen, e.d. De twee grootste zijn Rossio en Plaçde Commércio.

 

 

 

We maken een tripje met de kabeltram, Elevador da Glória. Ook komen we langs een lift die naar een hoger deel van de stad leidt. Deze lift, Elevador Santa Justia, lijkt wat op de Eifeltoren en staat midden in een straat. Boven kan je via een traverse naar de bovenstad, Bairro Alto lopen of, nog een verdieping hoger, genieten van een groots uitzicht.

De Jardim do Principe Real, een klein park, in de buurt van de botanische tuin lopen we over. Er is hier een 100 jaar oude boom, die hier overdag voor flink wat schaduw zorgt.

In een restaurantje gaan we voor een kop koffie met een vanillepasteitje. Er zijn hier erg veel katholieke kerken. Wij gaan bij de Santo Expedito even naar binnen. Deze heilige kan je aanroepen voor urgente hulp. Het was een strijder tegen Arabische barbaren.

 

Ook het beroemdste café van Lissabon, Brasileira do Chiado vereren wij met een bezoek. Het heeft een prachtig ouderwets interieur. Niet ver hiervandaan is een grote boekhandel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: