Home » 2018 Diversen » Lissabon, Pateao Nacional (P 2)

Lissabon, Pateao Nacional (P 2)

S

Stedentrip 2018

Lissabon, vrijdag 19 oktober 2018, dag 2

Tram 28 is een beetje erg vol. Bij een halte komen er toch twee plaatsen vrij voor Joke en Corry. Als daarna een Portugese moeder binnenkomt met twee hummeltjes, worden de kleine Portugeesjes door Joke en Corry op schoot genomen. In het Anwb-boekje over Lissabon staat dat je het beste begin van de dag met tram 28 kan rijden door de stad. Dat blijkt te kloppen. Ook na vandaag zien we steeds bomvolle trams 28.

 

 

Nadat we uitgestapt zijn komen we een stukje verder bij een uitzichtpunt in de wijk Mouraria. Hier is een kerk en een klooster. Koffie drinken we bij een leuk klein restaurantje op de hoek van twee straten. We wandelen omhoog naar het enige jaren geleden schitterend gerestaureerde Pateӑo Nacional. Er liggen bekende Portugezen begraven zoals de voetballer Eusébio. Via een aantal trappen gaan we naar het uitzichtterras van het pantheon. Hier heb je een mooi overzicht van de binnenstad en de Taag.

Bij een straat kan je alleen nog maar aan één kant via het voetpad verder. Hier zijn Romeinse opgravingen te zien. Eerlijk gezegd doet het mij niet veel. We gaan voor een lunchmaaltijd, menu van de dag, naar hetzelfde kleine restaurant waar we vanmorgen koffie dronken. Corry en ik kiezen voor een kabeljauw gerecht. Helaas is dat een afknapper. Er zit bijna geen vlees aan, wel vellen en vettigheid.

 

 

 

De kathedraal met de korte naam Cé is de grootste kerk van de stad. Hij is destijds gebouwd op de fundamenten van een moskee. We komen later weer uit op het Commercia plein. Van hieruit lopen we een stuk langs de Taag. Als we op een terras zitten zien we een lange rij werkers vanuit het achter ons gelegen station naar een veerboot lopen.

Het station heet Cais de Sondré. Wij wandelen hier dwars door heen. Een stukje verder is een markthal. Qua zaakjes is hij te vergelijken met die van Rotterdam of Amsterdam. Het is er op dit tijdstip erg druk en gezellig. Op de Rua Augusta eten we een broodje bij Paul een bakkerijketen dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt.

Dag 2 van ons verblijf in Lissabon sluiten we af met een drankje in de huiskamer van ons hotel. In de stad kochten we vier Natas-de- Lisboa-gebakjes. Die nemen we bij de koffie hier. We hebben ook vandaag weer veel indrukken opgedaan in deze gezellig stad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: