Home » 2018 Diversen » Avenida de Liberdade (P 4)

Avenida de Liberdade (P 4)

S

Stedentrip 2018

Lissabon, zondag 21 oktober 2018, dag 4

Rond het station van Rossio zien we vanmorgen hardlopers in oranje shirts. Ze hebben hun georganiseerde hardlooptocht er al op zitten als wij hier aankomen. Wij gaan met de metro naar de omgeving van Praça de Espanha. Metrostation San Sebastiӑo is een knooppunt van de rode en de blauwe lijn. Hier is ook een vestiging van El Corte Inglés, een deftig warenhuis. Wij komen in gesprek met een vriendelijke oudere Portugese dame die geboren is in Rwanda. Ze vertelt ons hoe wij het beste bij het Museum Calouste Gulbenkian kunnen komen.

 

 

Vanaf het Centro de Arte Moderne voert een wandeling dwars door een fraai park naar het museum dat wij vandaag willen bezoeken. Hier zijn veel schilderijen, beelden, sieraden, kleden, enz. te zien.  Omdat het toegangskaartje van Museum Calouste Gulbenkian een combikaartje is, gaan we ook nog een korte tijd het museum van moderne kunst in.

 

Vanaf het park Sӑo Sebastiӑo hebben we een fraai uitzicht over de breedste laan van Lissabon en op de Taag in de verte. We wandelen langs de Avenida da Liberdade en maken uitstapjes naar buurten langs deze laan.

In een van die zijstraten komen we bij een marktje op een pleintje, waar handwerk e.d. wordt verkocht. Verderop op de brede laan kost het duurste horloge bij een juwelier ruim € 52.000. Er staat een gewapende politieagent bij de deur. Dit laatste zagen we deze dagen ook bij andere juwelierszaken.

 

’s Avonds eten we in een gezellig Portugees restaurantje gelegen tussen het Rock Café en ons hotel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: