Home » 2018 Diversen » Casa de Alentejo (P 3)

Casa de Alentejo (P 3)

S

Stedentrip 2018

Lissabon, zaterdag 20 oktober 2018, dag 3

Treinstation Rossio, niet ver van ons hotel heeft een bijzondere bouwstijl. Van hier gaat tram 15 naar Belém. De bus zit afgeladen met vooral toeristen. Deze wijk van Lissabon ligt vijf kilometer uit het centrum. Belém wordt door veel mensen bezocht. Je hebt er het Mosteiro dos Jerónimos (klooster), de Torre de Belém (toren) , het Padrӑo dos Descobrimentos (ontdekkingsreizigers)- monument en het beroemde café Fabrica dos Pastéis de Belém. Dit alles is de moeite waard om te bekijken.

 

 

Voor het enorme grote en fraaie klooster staat een megalange rij wachtenden om een kaartje te kunnen kopen en om naar binnen te kunnen komen. Het lijkt ons slim om met dit mooie weer niet in de lange rij te gaan staan. Eerst nemen we nu een kijkje bij de toren voordat we naar het ontdekkingsreizigersmonument gaan. Bij het beroemde pastei-eethuisje passeren wij de lange rij wachtenden en lopen ‘brutaal’ naar een achterzaal van deze zaak. We worden snel geholpen.

 

Evenwijdig aan de Taag wandelen we daarna terug richting Lissabon. We komen langs het Elektriciteitsmuseum, waar Joke en ik een aantal jaren geleden een bezoek aan brachten. Nu is er nog een ander technisch museum naast gebouwd. We lopen onder de brug over de Taag door. Waar vroeger havenactiviteiten plaatsvonden zijn nu soms grote pleinen waar auto’s worden geparkeerd of waar kleine kinderen spelen op loopfietsjes en dergelijke. Ook komen langs een parkeerterrein met niet al te deftige caravans waar waarschijnlijk semipermanent of permanent wordt gewoond.

 

Bij een mooi restaurant voorbij de Ponte 25 de Abril eten we een pizza. Bij de Cais de Sondré zijn we weer op bekend terrein. Het is weer een stralende avond. Bij restaurant Santiago, niet ver van ons hotel af, zitten we een paar uur op het terras. Aan de andere kant van de straat zien we regelmatig groepen mensen naar binnen gaan en niet veel later ook weer naar buiten komen.

Aan een ober van Santiago vraag ik wat hier aan de overkant te doen is. Hier is Casa de Alentejo, een gebouw waarvan uit de cultuur en de regio van Alentejo wordt gepromoot. Frits en ik gaan daar binnen ook een kijkje nemen. Er zijn prachtige muur- en plafondversieringen te zien. Ook zijn er deftig opgemaakte tafels.

Lissabon is op de mooie dagen en avonden, zoals wij deze meemaken, een levendige stad waar veel te doen en te zien is.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: