Home » 2019 Fietsen en wandelen » Den Haag, Wassenaar

Den Haag, Wassenaar

S

Maandag 18 februari 2019.

Vanuit station Den Haag Centraal is het niet ver naar het Haagse Bos. Het is vandaag net als gisteren een stralend zonnige dag met een middagtemperatuur van twee cijfers.

We komen langs het woonpaleis van onze koning en koningin. Een deel van de gebouwen staat na een jarenlange verbouwing nog in de stijgers. De ingang wordt fysiek bewaakt door de marechaussee.

 

 

Bij de Zijdeweg gaan we onder een viaduct door en komen bij het hotel-restaurant Van der Valk. Hier gaan we voor een bakkie koffie voordat we aan de andere kant van de weg naar de Landgoederenroute. Verder komen we in het duingebied van duinwaterbedrijf Dunea, Meijendel. Hier is een pannenkoekenrestaurant en een bezoekerscentrum.

 

Op de Waasdorpervlakte is een monument voor de hier in de tweede wereldoorlog door de Duitsers gefusilleerde Nederlanders. Clingedael is een centrum voor internationale betrekkingen. Ambtenaren/ medewerkers van deze dienst maken een lunchwandeling. Wij gaan nog een stukje door het Haagse Bos, om vandaar onze wandeling af te sluiten bij station Den Haag Centraal.

 

 

Groene Wissels wandeling Den Haag-CS, 19 km, met Leo en Margo.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: