Home » 2020 Fietsen en wandelen » Louis Couperus

Louis Couperus

S

Den Haag, 4 maart 2020

Op Station Den Haag Centraal nemen we eerst een kop koffie bij de Stations Huiskamer. Hier kijk je van bovenaf het station in. Er worden nieuwe OV-chip-poortjes gemaakt. Het laatste stukje OV gaan we met lijn 16. Deze tram brengt ons op het kruispunt bij Museon en Omniversum. Park Zorgvliet mag je niet in. We lopen langs een gemetselde muur. We zien zelfs geen glimp van het Catshuis.

 

Bij het Vredespaleis staan we stil bij het feit dat de opa van Joke daar heeft meegewerkt aan de bouw. Hij was steenhouder. Aan deze werkzaamheden hield hij stoflongen over. Hij werd niet oud.

Een stuk lopen we op de Laan van Meerdervoort. Het is met zes km de langste laan van Nederland. We komen langs Museum Mesdag. Ook zien we onderweg veel ambassades.

Een stukje Paleistuin, dit is de tuin van Paleis Noordeinde, komt op onze weg. Bij de Koninklijke Stallen staan marechaussees op wacht. Even bij de koetsen kijken is er niet bij.

 

Midden op het Lange Voorhout ligt een greffel voetpad. Het is altijd de moeite waard om hier te kuieren met links en rechts indrukwekkende gebouwen. Aan het eind van deze laan staat het Eschermuseum. We nemen en bocht om Des Indes en gaan de Dennenweg op. Hier zijn veel antiekzaakjes.

Aan de Hooigracht worden de kades vernieuwd. Lopend kunnen we nog net over de voor al het verkeer afgezette straat. De Mallemolen is een zijstraat van de Javastraat. Hier is veel horeca. Het is er echter rustig. De meeste zaken zijn eettenten, die pas op het eind van de middag open gaan.

 

Het middendeel van de voorname Surinamestraat, één van de mooiste straten van Den Haag ziet geel van de narcissenbloemen. In deze straat staat een beeld van Louis Couperus. Ook bezoeken we nog een hofje. Dat is niet zo spannend deze tijd van het jaar.

Bij halte Ary van der Spuyweg nemen we tram 1 richting Delft. Bij Station Hollands Spoor stappen we over op de trein.

Wandeling van 12 km met Joke in Den Haag. Nummer 5 uit het boekje Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: