Home » 2020 Fietsen en wandelen » Fietsen in het Groene Hart

Fietsen in het Groene Hart

S

Woensdag 3 juni 2020

Aan de Leimuiderdijk vlak bij de Leimuiderbrug fietsen we langs Mr. Ed. Dit restaurant is al jaren gesloten. Het ziet er niet uit alsof het binnenkort weer wordt geopend.

Een smalle weg langs de Drecht brengt ons in Bilderdam. Hier na. Het jaagpad langs het Drechtkanaal is in verband met werkzaamheden tijdelijk afgesloten. Daarom rijden we aan de andere kant naar Vrouwenakker. Het riviertje de Kromme Mijdrecht kronkelt door het landschap. Het is er lekker rustig. Toch moet je hier goed opletten. Tegemoetkomend verkeer zie je niet altijd aankomen.

 

Bij het dorp Noorden zijn we vlak bij de Nieuwkoopse Plassen. Nog even over een tussendoorweggetje bijna over het erf van een windmolen, komen we uit bij Woerdense Verlaat. Over de Hollandse Kade, waar veel wilde margrieten in bloei staan in de berm, komen we langs het natuurgebied De Haeck. Verder fietsen we langs de meanderende Meie. Dan zien we het Potlood (de watertoren) links en dan weer rechts van ons.

 

Het Meijepad gaat dwars over de Nieuwkoopse Plassen. Voor wandelaars is er over grote stukken een pad gemaakt op een stalen constructie pal langs het water. Aan het eind van het Meijepad is aan de linkerkant de laatste paar jaren een chique woonwijk aangelegd. Bij een ijssalon gaat we een fietspad op achter het dorp Nieuwkoop langs. Een saaie kaarsrechte weg gaat verderop richting Nieuwveen. Daar gaan we niet helemaal heen. Bij kruispunt ’t Haasje gaan we naar Ter Aar en verderop naar Woubrugge. Het is altijd een genot om langs de Wijde Aa te fietsen. Via Rijpwetering en Warmond gaan we terug naar Lisse.

 

Fietsen bij prima weer in het Groene Hart met broer Bert, 90 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: