Home » 2020 Fietsen en wandelen » Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoopse Plassen

Zaterdag 31 oktober 2020

Eerst thuis koffie drinken. Dan om 9.30 uur op de fiets de Haarlemmermeerpolder in. Rijnsaterswoude ligt aan de Braassemermeer. Dan door de dorpen Ter Aar en Aarlanderveen. Bij Zuidhoek zijn we in het gebied van de Nieuwkoopse Plassen. We nemen het Meijepad. Dit kerkpad is nat en er liggen boomblaadjes. Een mevrouw die voor ons rijdt maakt een schuiver. Piet gaat ook onderuit, maar mankeert niets. De vrouw bloedt hevig uit een wondje aan haar voorhoofd. Haar man belt 112. Als een dame die in de buurt woont voorstelt om de ambulance aan het begin van het Meijepad op te vangen, gaan wij verder.

Piet en ik nemen een besluit. Na vandaag gaan we fietstochten maken met een fietshelm op. Aan de andere kant van het Meijepad staat een watertoren die hier het Potlood wordt genoemd. De Meije is een mooi kronkelriviertje. Bij café-restaurant de Blauwe Meije doen ze aan coffee-to-go. Wij nemen hier een koffie met een zelfgebakken appelgebakje. Een boswachter van de Amsterdamse Waterleidingduinen is onderweg met een motor en heeft hier ook een kop koffie gekocht. Wij maken een praatje met hem.

Richting Woerdense Verlaat is een mooi fietspad. Er is een probleempje. Dikwijls blijft hier regenwater staan. Ook vandaag. Het is dus nodig een stuk erg rustig te rijden door 6 cm diep water. Noordse Buurt en Noorden. Dit zijn dorpen die ook aan de Nieuwkoopse Plassen liggen. We buigen af naar de Kromme Mijdrecht. Hier is een dierenbegraafplaats en meerdere vakantieparken.

In Nieuwveen nemen we het Johannespad langs het grondgebied van de Ursula, een grote zorglocatie. Vanaf Leimuiden gaan we over de Haarlemmermeerse ringdijk naar Buitenkaag. Het pont dat hier normaal dag en nacht heen en weer vaart is bij zijn eigen plek uit de vaart genomen omdat er werkzaamheden plaatsvinden aan de veerstoep. Voor voetgangers en fietsers is er een stukje verder een kleine veerpont. Auto’s moeten in de buurt van het pompgemaal bij een alternatieve veerstoep met het pont naar Van Lent op het eiland. Het te varen stuk is een stuk langer dan normaal. Er staat een grote rij auto’s te wachten in de zijstraat.

Fietsen met broer Piet, 80 km. Een hoge temperatuur voor de tijd van het jaar en soms even de zon, geen regen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: