Zeeman

Maandag 26 oktober 2020

Dwars door Leiden en dan naar Zoeterwoude-Dorp. Het is vanmorgen nog knap koud. Ik laat Bert het beeld van de koe zien, gemaakt van ijzeren gereedschapspullen. De foto’s kan je ergens anders vinden op mijn blog, zie link. https://dickwalraven.blog/2020/08/27/zoeterwoude/

Nog net geen Zoetermeer komen we langs geitenboerderij Geertje. In verband met de corona moet ook hier het restaurant dicht blijven. Wij gaan niet kijken of ze coffee to go hebben. Overigens is het ook maandag, een dag dat horecazaken sowieso veelal dicht zijn. Wij hebben koffie en brood mee van huis.

Tussen Zoetermeer en Boskoop is een groot nieuw natuurgebied/park. Het duurt nog wat jaren voordat er echt sprake is van een bos. De hefbrug van Boskoop is er één uit de serie van drie die de Gouwe overbruggen. Die van Alphen aan Rijn, aan de Gouwesluis, passeren we ook. Hier vlakbij is de haven van Alphen. Rechts zien we het megagrote distributiecentrum van Zeeman. Deze budgetkledingzaak heeft 1.300 vestigingen in Europa. Die winkels zullen niet allemaal worden bevoorraad vanuit Alphen aan den Rijn. De Zegerplassen zijn deze tijd van het jaar rustig.

Woubrugge is de volgende plaats op onze route. Ook hier een grote waterplas, de Wijde Aa. Bij Hoogmade worden we tegengehouden door verkeersregelaars. Ze zeggen dat we om moeten rijden over de Oude Kerkweg. Dit is een smalle weg met hier en daar een boerderij. Na een hoge brug moeten we linksaf en rijden we over een weggetje langs woonboten. Het pad is hier ongeveer 1 meter breed. Na anderhalve kilometer omrijden zijn we weer op de doorgaande weg naar Rijpwetering. Dan naar Nieuwe Wetering en over de Lisserweg naar huis.

Fietsen met broer Bert: Lisse, Leiden, Zoeterwoude Dorp, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Lisse, 90 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: