Schiphol

Archief

Kalender van berichten

december 2020
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Donderdag10 december 2020

Bij Leimuiderbrug wordt een vluchtheuvel gemaakt in het midden van de weg onder de brug over de Ringdijk van de Haarlemmermeer. Voortaan kunnen er geen auto’s meer onder deze brug door. Fietsers en voetgangers hebben het rijk dan alleen hier. Bij Burgerveen fietsen we verder over de Aalsmeerderweg, een lange kaarsrechte weg van zuidwest naar noordoost. Links en rechts staan op gepaste afstand boerderijen en tuindersbedrijven en -woningen.

Bij het dorpje Rozenburg zijn ze met man en macht bezig buizen onder de N201 aan het doorpersen. Aan de andere kant van deze drukke provinciale weg, moet je met je fiets met een lift naar beneden, naar het fietspad. De lift moet nodig schoongemaakt worden. Er liggen oude lappen en papier en het stikt er naar pis. Een stukje verder zijn we in Schiphol Zuidoost. Er staan grote blokkendozen van magazijnen en datacenter. Op de fiets moet je dan eens rechtsaf en daarna weer linksaf. Dan rijden we nog een paar kilometer op de Ringdijk.

In Schiphol Oost komen we langs een covid-19-testcentrum in het gebouw van de Bedrijfsgezondheidsdienst van KLM. In de fietsbuis van de Schipholtunnel valt de fietsnavigatie uit. Links van ons rijden bussen een verdieping lager. De ramen die hier vroeger waren zijn een paar jaar geleden geblindeerd. Je hoort de bussen daarom wel, maar ziet ze niet.

Een paar honderd meter voor Schiphol Plaza is er geen fietspad meer. Een bordje wijst naar een fietsenstalling die er nu (tijdelijk) niet meer is. Hier vinden straat- en bouwwerkzaamheden plaats. Alle horeca op Schiphol Plaza is gesloten. Je kunt er wel naar de wc overigens. Het is betrekkelijk rustig. Echt stil is het niet. Er vliegen wel vliegtuigen, waarschijnlijk vooral met vracht.

Als we op de terugweg zijn rijden we een stuk langs de Hoofdvaart. We gaan door Nieuw-Vennep Getsewoud. Op de grote rotonde op de kruising Hoofdvaart/ Lisservaart is de toplaag van het asfalt afgeschraapt. Die zal worden vervangen. Met de fiets kan je er wel overheen. Voorbij Abbenes gaan we over een lang fietspad, een stukje Turfspoor en een ander fietspad naar Lisserbroek.

Fietsen met zwager Leo van Lisse naar Schiphol en terug, 67 km

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: