De Vecht

Woensdag 12 mei 2021

Baambrugge

De kerktoren van Langeraar staat in de steigers. Volgende week gaan de werkzaamheden aan de toren van de imposante Heilige Adrianuskerk uit 1902 echt beginnen. Nu kan je de auto hier nog parkeren. Dan doen we dan ook.

Naar Bilderdam is niet ver. De dijk met het smalle fietspad naar De Kwakel/Vrouwenakker was een tijd afgesloten in verband met dijkverzwaringswerkzaamheden. Alles ziet er nu weer netjes uit. Het fietspad is smal gebleven, maar de stukjes waar je moest afstappen als er een tegenligger aankwam zijn minder smal gemaakt.

Ouderkerk aan de Amstel

Verder gaan we naar Uithoorn en daarna naar Stokkelaarsbrug. Het is half 12. Een stel zit hier uitgebreid aan de koffie. Bert en ik vragen ons af of ze hier een andere klok hebbend dan wij. Een echtpaar dat gelijk met ons kwam aanfietsen krijgt te horen dat de lui op het terras de eigenaar en zijn vrouw zijn.

In Abcoude is het levendig druk in de buurt van de zwarte ophaalbrug. Over de kronkelende landelijke weg naar Baambrugge genieten we van de lichtgroene tinten van de bermbegroeiing en van de bladeren aan struiken en bomen.

Abcoude

Bij de protestantse kerk van Baambrugge houden we onze lunchpauze. Op het pleintje is de oude dorpspomp ingepakt in een houten bekisting. De verf bladdert eraf en de vergrendeling van de pomphandel is deels losgeraakt. Gelukkig voor passanten onderweg is er een modern watertappunt voor het ingepakte gevaarte gezet.

Loenersloot kasteel

In Nieuwersluis is een vrouwengevangenis. Decennia geleden was dit de plek waar dienstplichtige soldaten tijdelijk werden ondergebracht, die zich niet aan de militaire tucht wilden onderwerpen of iets bonts hadden uitgehaald.

De Vecht

Naar Zevenhoven gaan we over een kilometers lang fietspad dwars door de weilanden. De betonnen vloerplaten zijn besmeurd met koeienpoep. Het meeste is al platgereden en gedroogd door de zon en spettert daarom niet. Bij Papenveer gaan we over het kerkpad terug naar Langeraar.  


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: