Home » 2021 Fietsen en wandelen » Moordrecht

Moordrecht

Vrijdag 14 mei 2021

Nieuwkoop is vandaag weer eens onze startplek voor een droge fietstocht. Het is al dagenlang wisselvallig weer. Het kan droog zijn, maar ook regenen. De weermannen en-vrouwen geven voor vandaag een droge dag. Voor de zekerheid zit er ook regenkleding in de fietstassen.

Eerst gaan we naar Boskoop. Onze meegenomen koffie drinken we bij restaurant Skoop op de bankjes aan de buitenkant van het met hekken afgesloten complex. Leo en ik kwamen hier vorig jaar ook eens langs en dronken er toen ook koffie. Het uitzicht is niet geweldig. We kijken rechts op vervallen gebouwen van Rijkswaterstaat en links op werkboten die ons het zicht op de rivier ontnemen.  De zon schijnt en we hebben geen last van wind.

Langs de Gouwe komen we langs de imposante hefbruggen van Boskoop, Waddinxveen en Gouda. Aan de Hollandse IJssel in de Zuidplaspolder ligt Moordrecht. Een pont vaart hier tussen dit dorp en Gouderak. Er kunnen maximaal twee auto’s mee. Ze rijden naar voren het pont op en moeten aan de andere kant met hun achteruit het pont weer af.

Het stuk op de dijk langs de Hollandse IJssel fietsen van Gouderak tot voorbij de rand van Gouda is een beetje een uitdaging. Er is geen apart fietspad en rijden aardig wat auto’s. Er rijdt zelfs een lijnbus hier.

Tussen Hekendorp en Oudewater rijden we aan de onderkant van de fraaie dijk. Op de dijk staan veel bomen in de bloesem en op diverse kavels hier staan schapen met lammeren. Oudewater is erg toeristisch. Inmiddels is het na 12 uur en de terrassen zitten afgeladen vol. Bij een boerderij verderop staat een zitbank met een bordje, waarop voorbijgangers worden uitgenodigd even uit te rusten. Als wij daar zitten komt de boerin ons even gedag zeggen. Ze zet alvast de restafvalbak naar voren, maar niet zodanig dat wij er last van hebben. Morgen wordt hij geleegd en ze is bang dat ze hem dan vergeet aan de weg te zetten.

Linschoten is ook een aardig dorpje. We doen nog een hoekje Woerden en gaan verder naar Zegveld. We komen langs een zijweg die naar de Oude Meije loopt. De Oude Meije komt uit bij de Meije aan de Nieuwkoopse Plassen. Wij gaan via Woerdense Verlaat naar Noorden en Nieuwkoop. Voor we in de auto stappen nemen we nog wat te drinken bij Happerij De Hoeve op het terrein van de TOP en VVV Nieuwkoop


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: