Home » 2021 Fietsen en wandelen » Nessersluis

Nessersluis

Vrijdag 17 september 2021

Kudelstaart is een dorp met meer dan 9.000 inwoners. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht hadden in de 13e eeuw ruzie over Kudelstaart. Ze claimden beide dit dorp. Na arbitrage werd het grondgebied verdeeld over beide gebieden. In 1812 werd het Hollandse deel van Kudelstaart bij Aalsmeer gevoegd. Acht jaar later ook het andere deel. Voor mij is Kudelstaart een speciaal dorp. Voorouders van mijn vaderskant leefden in dit dorp. Ze waren visser of dagloner.

Nessersluis. Nessersluis heeft een nieuw veerpont. Na jarenlang gesteggel in de gemeenteraad van De Ronde Venen kwam er eind april van dit jaar een nieuw pont. De vorige was op. Die werkte met een dieselmotor. De nieuwe gaat op stroom. Nessersluis is een buurtschap met zo’n 90 inwoners. Het ligt in het uiterste noordwesten van de gemeente De Ronde Venen, daar waar het riviertje de Waver uitkomt in de Amstel.

Station Amstelveen. Dit was een station voor treinen van de NS. De treinen reden van Aalsmeer naar Amsterdam Willemspark. Het station werd geopend in mei 1915 en gesloten in september 1950. Sinds 1983 rijdt hier een museumtrein. Het station was een aantal jaren een bloemenwinkel. Nu zit er een restaurant en een B&B in. Het restaurant is in verband met covit19 al een tijd gesloten.

Fietsen met zus Margo en zwager Leo, 77 km. Lisse, Kudelstaart, De Kwakel, Uithoorn, Nes aan de Amstel, Nessersluis, De Zwarte Kat, De Grote Poel, Amstelveen, Amsterdamse Bos, Schiphol-Oost, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Burgerveen, Leimuiderbrug, Buitenkaag, Sassenheim, Lisse.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: