Home » 2022 Fietsen » Baviaan

Baviaan

Maandag, 10 januari 2022

Op de grens van Hillegom en Bennebroek fietsen we over het terrein van GGZ Ingeest voorheen Stichting Vogelenzang. We komen daarna bij een houten brug, die door vocht en groene aanslag glad kan zijn, over de Leidsevaart. Het fietspad naar Station Heemstede-Aerdenhout is een paar jaar geleden opgeknapt en breder gemaakt en daarmee de rijweg voor auto’s smaller.

Een flink stuk rijden we op, evenwijdig aan de Westelijke Randweg gelegen, secundaire wegen of fietspaden. Bij Driehuis ligt het vrije fietspad langs de busbaan. In Velsen Zuid gaan we niet het pont over maar fietsen naar recreatiegebied Spaarnwoude ten zuiden van het Noordzeekanaal. Maar eerst gaan we nog dwars over de Velsertunnel en de Wijkertunnel.

Recreatiegebied Spaarnwoude
Kunstwerk van Patrick Visser

Voorbij Spaarnwoude zien we enorme bergen steenkool liggen in het Westelijk Havengebied. Voor elektriciteitscentrales? In de middle of nowhere staat een mooi beeld van de metaalkunstenaar Patrick Visser. Een baviaan met kind. Eerder zagen we werken van deze autodidactische kunstenaar in Zoeterwoude. De baviaan staat hier wel op een heel afgelegen plek.

Sugar City Halfweg

Bij Halfweg steken we de brug over de ringvaart over. Vanuit Zwanenburg heb je zicht op het nieuwe outletcentrum op het terrein van de vroegere suikerfabriek. De wandelbrug hier heet de Bietenbrug. Nu gaan we naar Vijfhuizen. In de buurt van het Rottepolderplein komen we op fietspaden waar ik nooit eerder kwam.

De Groene Weelde is een groot park in de Haarlemmermeer met de Spotters Hill, vijvers, een grote werkende fontein, een golfbaan en een café met terras. De golfbaan is open. Verder fietsen we op het recreatieve fietspad langs de hoogspanningsmasten bij de Driemerenweg.

Fietsen met zus Margo: Hillegom, Heemstede, Haarlem, Velsen Zuid, Halfweg, Vijfhuizen, Cruquius, Lisserbroek, Lisse, 75 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: