Home » 2022 Fietsen » Oudewater [BE 01]

Oudewater [BE 01]

Dag 1 van Fietsen in België. Lisse, Woerden, Oudewater, Schoonhoven. Maandag 9 mei 2022.

Op mijn Garmin GPS MAP64 staat een track van Lisse naar Eindhoven. Mijn fietsmaatje, broer Piet, stelt voor om tot Schoonhoven de track niet te volgen maar te rijden op basis van zijn eigen wegenkennis. Wij hebben prima weer en weinig wind. We gaan de kant op van de Nieuwkoopse Plassen. We doen een bakkie bij de Klinker in het dorp Noorden. Het fietspad naar Meije is afgesloten door werkzaamheden. Daarom nemen we een andere weg.

Schoonhoven

Oudewater is een mooi stadje en het is hier nu schitterend weer, misschien schijnt de zon zelfs te fel. Op ons terras hebben we uitzicht op de Heksenwaag. Verder gaat het langs de Vlist, een kronkelend riviertje. Met de gastvrouw van het ‘Vrienden op het Fiets’-adres hebben we een leuk gesprek. Ze zegt dat haar man Jan heet.

Als we buiten staan zien we een man op leeftijd. Ik zeg: ‘U bent zeker Jan’. Hij vertelt dat hij Piet is en zus van Elly onze gastvrouw. Hun woningen maken deel uit van een vroegere boerderij van hun ouders, woning en koestal.

Schoonhoven

Omdat het maandag is zijn de meeste eethuizen in Schoonhoven vandaag dicht. Restaurant ‘Lekkerr’ is wel open. Na het eten maken we nog een wandeling door de Zilverstad. Het is de moeite waard. Op een stel klompen in de schuur staat ‘Jan 81’. Omdat ze er nog schitterend uit zien denken we dat nog niet zo lang geleden 81 is geworden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: